FMI n-a venit ca sa ne dea banii, scrie Capital.ro.
O echipa a FMI viziteaza Bucurestiul in perioada 14-16 decembrie pentru a continua lucrarile tehnice pe bugetul pe 2010 alaturi de expertii Ministerului Finantelor si pentru a pregati cea de-a doua evaluare a acordului stand-by, care ar putea avea loc in ianuarie, dupa formarea unui nou guvern.
50 de oameni de afaceri si analisti despre anul viitor: 75% vad crestere economica, titreaza Ziarul Financiar.
Ziarul Financiar a cerut opinia a 50 de mari oameni de afaceri si cunoscuti analisti despre cea mai incerta perioada. Majoritatea celor 50 de analistii si oamenii de afaceri consultati de Ziarul Financiar pentru evolutia economiei in 2010 apreciaza ca va exista crestere economica, insa nu lipsesc si pesimisti, care vad posibila chiar o scadere de 5%. Ziarul Financiar a incercat sa faca lumina in modul in care este vazut anul 2010 de jucatorii din economia romaneasca, in conditiile in care economia traverseaza cea mai incerta perioada, iar instabilitatea politica nu face decat sa agraveze situatia. Relansarea economiei va depinde atat de evolutia economiilor din zona euro, cat si de masurile pe care le va lua Guvernul.
Royal Bank of Scotland: Grecia nu are un guvern curajos, Romania nu are deloc, scrie Standard.ro.
Romania si Grecia au de rezolvat problema pusa de balanta bugetara, care, dupa criza din Dubai, le-a adus in colimatorul investitorilor internationali. Dar, daca la Atena exista un guvern care nu are curajul de a lua masurile care se impun, la Bucuresti nici nu exista unul. Comisia Europeana a cerut Atenei pasi concreti in privinta reducerii deficitului bugetar si a precizat ca guvernul grec este singurul responsabil in aceasta privinta.
Cum pierde o companie 100.000 de euro cand directorii se cearta intre ei, informeaza Gandul.
Conflictele in cadrul companiilor din domenii precum IT, servicii si comert au crescut cu 30-35% si genereaza costuri care pot depasi 100.000 de euro. Patronii unei firme importatoare de piese auto, cu 35 de angajati si o cifra de afaceri de cinci milioane de euro in 2008, nu se inteleg si au loc repetate certuri. Din cauza acestui conflict, firma pierde 87.000 de euro pe an si acumuleaza alte "gauri" de 31.000 de euro din cauza conflictelor in desfasurare. La acestea se mai adauga si doua demisii ale unor angajati care se numara printre cei mai calificati din companie. Intr-o situatie similara s-a aflat si o companie din industria alimentara care are 100 de angajati si o cifra de afaceri de 3,67 milioane de euro in 2008.
Daca Bulgaria se retrage Gazprom ar putea colabora cu Romania pentru construirea South Stream, anunta Gardianul.
Gazprom are si alte optiuni, printre care Romania, pentru construirea gazoductului South Stream, in cazul in care Bulgaria renunta sa participe la dezvoltarea proiectului, a declarat directorul general adjunct al grupului rus de stat, Alexander Medvedev, citat de Reuters. „Avem si alte optiuni daca planurile nu ies asa cum ne dorim cu Bulgaria. Romania este interesata in a se implica in proiect“, a afirmat Medvedev.
Comentarii articol (0)