Taxa Surupaceanu ar lua 150 mil. euro din Top 300, titreaza Capital.
Cum poate fi evaluata corect bogatia, cum vom impiedica migratia averilor sau ce se intampla cu cei care au bunuri, dar nu si venituri pana la un anumit prag? Sunt doar cateva dintre problemele ridicate de nou-propusa taxa pe avere. Daca totusi initiativa ar fi adoptata, milionarii din Top 300 ar trebui sa achite anual circa 150 de milioane de euro. Alte mii de romani, in general membri ai upper middle class-ului autohton, ar fi, la randul lor, in vizorul Fiscului.
Mai avem timp sa folosim banii de la UE alocati intre 2007 si 2009? Finantele spun ca da, consultantii au dubii, scrie Ziarul Financiar.
Ministerul de Finante spune ca Romania mai are timp sa foloseasca banii alocati in perioada 2007 - 2009 de Uniunea Europeana sub forma fondurilor nerambursabile inca trei ani de acum incolo, intr-un drept la replica transmis catre ZF cu privire la articolul "Miliardele de euro trec pe langa noi. Am varsat la bugetul Uniunii de doua ori mai multi bani decat am incasat", publicat in Ziarul Financiar in data de 26 ianuarie 2010.
Cum ar putea un milion de romani sa ajunga la tribunal din cauza imobiliarelor, anunta Gandul.
1,3 milioane de romani ar putea ajunge in instanta pentru neplata TVA la tranzactiile imobiliare. Printre ei se numara dezvoltatori cu mii de apartamente vandute, dar si simpli cumparatori. In jur de un milion de romani care au cumparat locuinte noi si terenuri construibile incepand cu anul 2002 risca sa se aleaga cu contractele de vanzare-cumparare suspendate si sa ajunga in instanta, chemati de vanzatorii urmariti la randul lor de Fisc.
FMI: Ajustati salariile pentru a stimula investitiile, titreaza Romania Libera.
Desi conferinta comuna de presa de ieri a misiunilor FMI si CE s-a desfasurat pe un ton optimist, printre randuri s-au putut intrezari si anumite semnale nu prea imbucuratoare. Astfel, Jeffrey Franks, seful misiunii FMI de evaluare
a acordului stand-by, a avertizat ca Romania nu-si poate permite cheltuieli cu un sector public de tip Mercedes, asa cum acestea s-au propagat in mod nesustenabil in ultimii 5 ani, ci limitate la unul de tip Dacia, pentru a face astfel loc investitiilor necesare asigurarii cresterii economice in anii viitori.
Oamenii de afaceri nu impartasesc optimismul FMI, informeaza EVZ.
In vreme ce seful misiunii fMI la Bucuresti, Jeffrey Franks, estimeaza o usoara crestere economica anul acesta, managerii din industrie, constructii, comert si servicii avertizeaza ca numarul somerilor va continua sa creasca, pe masura ce situatia economica se va inrautati. In acelasi timp, preturile se vor majora in toate domeniile de activitate, potrivit unei anchete derulate de Institutul National de Statistica (INS) in randul a peste 8.000 de directori ai firmelor romanesti din industrie, constructii, comert si servicii.
Comentarii articol (0)