Efectele taxei fast-food: pretul alimentelor creste cu 20% si dispar 36.000 de angajati, scrie Capital.
Introducerea taxei fast-food ar putea duce la cresterea, in medie, cu peste 20% a pretului la alimente, dar si la disponibilizarea a peste 36.000 de salariati, respectiv 20% din personalul din industria alimentara, potrivit reprezentantilor patronatelor. Presedintele Romalimenta, Sorin Minea, a declarat, luni, in cadrul unei dezbateri publice privind introducerea taxei fast-food, ca pretul alimentelor ar creste in medie cu peste 20%, dar vor fi produse al caror pret va fi majorat si cu mai mult de 30%.
Cum sa reduci factura la incalzire, ne informeaza EVZ.
Repartitoarele individuale si robinetele termostatice sunt eficiente atunci cand sunt neacoperite, iar ferestrele sunt inchise. Montarea repartitoarelor individuale si utilizarea corecta a acestora poate reduce costurile lunare ale unei familii cu energia termica cu peste 30%. Acesta este primul lucru pe care il pot face romanii, fara a mai astepta investitiile autoritatilor locale in reabilitarea sistemului de incalzire.
Se deschide sezonul grevelor: Peste 50.000 de angajati din administratia locala intra marti in greva de avertisment, anunta Ziarul Financiar.
Peste 50.000 de angajati din administratia publica locala vor intra, marti dimineata, intr-o o greva de avertisment de doua ore, timp in care publicul nu va avea acces in primarii, consilii judetene si alte institutii publice.
Suprareglementarea ameninta activitatea firmelor, informeaza Romania Libera.
In contextul unui mediu de afaceri si asa anesteziat de efectele crizei economice, statul "pune gaz pe foc" prin reglementari excesive si prin multitudinea de actiuni si masuri de control in randul companiilor. Managerii companiilor private reclama relatia ambigua cu organismele de supraveghere si reglementarea excesiva adoptata ca reactie la criza financiara internationala.
Peste 50% dintre firmele romanesti vor sa angajeze specialisti, titreaza Gandul.
Optimism l 27% dintre firme sustin ca au in vedere renuntarea la unii angajati de la varf sau de pe pozitiile-cheie din interiorul companiei. Dupa ce in ultimele luni majoritatea companiilor nu au reusit decat sa isi mentina echipa de specialisti, inceputul lui 2010 a dat startul unei adevarate campanii de angajari a fortei de munca bine calificata. In momentul de fata, 55% dintre companiile mari din Romania spun ca sunt interesate sa angajeze directori sau specialisti, fata de doar 41% in septembrie anul trecut, conform unui studiu al firmei de cercetare Antal.
Comentarii articol (0)