avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ANRSC recunoaste erorile in repartizarea costurilor de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ANRSC recunoaste erorile in repartizarea costurilor de incalzire supa 10 ani de inselaciune

ANRSC a cerut ajutorul Asociatiei Inginerilor de instalatii din Romania (AIIR), pentru revizuirea Normei tehnice privind repartizarea costurilor de incalzire cu ajutorul repartitoarelor. Specialistii de la AIIR sunt o parte din specialistii care critica de 10 ani normativele proaste, nestiintifice si erorile promovate de ANRSC.
Se recunoaste caracterul prost, nestiintific al normei ANRSC din Ordinul 343/2010, urmand a se respecta standardele si normativele privind instalatiile de incalzire, incalcate de ANRSC.
Se recunoste erorile de repartizare privind incalzirea indirecta, spatiile comune, etc.
Se va elimina "repartitorul comun" din norma tehnica, aparat care de fapt nu exista in Standardul 834 privind repartitoarele, asa cum am zis deja acum cativa ani.

Aceste aspecte sunt recunoscute si in raspunsul Ministrului dezvoltarii regionale, nr. 11102/13.03.2014: [ link extern ] .

Cum isi vor recupera banii de care au fost furati pana acum, cei care s-au incalzit cat de cat normal, pana acum?

Legat de debransare (care se face si prin inchiderea robinetelor termostatate), Decizia Curţii Constituţionale nr. 740 din 20.09.2012 referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 30 alin. (2) din Legea serviciului public de alimentare cu energie termică nr. 325/2006
"Debranşarea unuia sau mai multor consumatori de la serviciul public de alimentare cu energie termică implică o modificare a instalaţiilor de distribuţie a energiei termice aferente încălzirii, ceea ce afectează buna lor funcţionare şi implică „un dezechilibru hidraulic şi termic faţă de sistemul iniţial proiectat şi realizat“.
Conform practicii Curţii Constituţionale, (Decizia nr. 1/1995 şi altele), considerentele deciziilor Curţii Constitutionale au aceeaşi forţă obligatorie ca şi dispozitivul deciziei.
Asa ca nu face nimeni "ce vrea muschii lui" in locuinta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Octombrie 2014
darida, utilizator
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 13:24, 20 Octombrie 2014
Cum isi vor recupera banii de care au fost furati pana acum, cei care s-au incalzit cat de cat normal, pana acum?

Numai in baza unei hotarari judecatoresti definitive
pe situl anrsc nu se vede nimic referitor la acest lucru
Bineinteles ca ANRSC nu va posta asa ceva pe site, deoarece 10 ani s-a ocupat cu falsificarea stiintei, in scopul imbogatirii rapide a firmelor prestaoare cu orice pret. Ar insemna sa recunosca public prejudicii grave aduse cetatenilor la nivel national, prin pseudo reglementarile lui tehnice. ANRSC a ajuns ultima oara in coordonarea Ministerului dezvoltarii regionale, ale carui reglementari le incalca la greu.:)
Personalitatile Romaniei in domeniu au criticat de 10 ani prostiile emise de ANRSC si efectele negative ce le provoaca, inainte ca Federatia Asociatilor de Proprietari sa ia atitudine impotiva actualului sistem de repartizare a costurilor la incalzire.

Pe site ul AIIR am mai gasit un raport de activitate la o conferinta, in care in care se mentioneaza de acel Protocol incheiat intre ANRSC si AIIR. De mentionat ca AIIR coordoneaza elaborarea reglementarilor in domeniul instalatiilor in constructii, emise de Ministerul dezvoltariii regionale (anterior MLPAT). In Consiliul Director al AIIR activeaza decanii principalelor Facultati de instalatii din Romania: Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara, Brasov.
Ultima modificare: Luni, 20 Octombrie 2014
darida, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie temperatura minima mediu ambiant in apartamente floribudala floribudala Am de cativa ani un vecin (care locuieste la parter, sub mine), care e plecat din tara si si-a debransat centrala de apartament - neexistand incalzire ... (vezi toată discuția)
Cine verifica repartitoarele de caldura? dzdelia dzdelia buna ziua! am si eu o intrebare al carei raspuns nu reusesc sa il gasesc. In cazul repartitoarelor de caldua montate in 2007, atunci cand a aparut ... (vezi toată discuția)
Factura intretinere-repartizare costuri caldura ionelazibi_94 ionelazibi_94 buna ziua.apelez la ajutorul dumneavoastra pentru a ma lamuri in legatura cu cheltuielile de intretinere,mai precis repartizarea cheltuielilor la energia ... (vezi toată discuția)