avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Factura intretinere-repartizare costuri caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Factura intretinere-repartizare costuri caldura

buna ziua.apelez la ajutorul dumneavoastra pentru a ma lamuri in legatura cu cheltuielile de intretinere,mai precis repartizarea cheltuielilor la energia termica.locuiesc in mangalia intr-un bloc racordat la incalzire centralizata si cu repartitoare in locuinta(la fiecare calorifer si in subsol pentru calcularea cheltuielilor comune).incepand din acest sezon de iarna eu m-am debransat total de la sistemul centralizat-am demontat caloriferele si am sigilat iesirea din coloana de incalzire in toate incaperile aferente locuintei.doresc sa stiu care este cota legala pe care trebuie sa o mai platesc eu in aceasta situatie-doar pentru ca trece prin apartament coloana de incalzire(in procente)sau daca eu mai trebuie sa platesc si consumul inregistrat de repartitorul din subsol atat timp cat instalatia de incalzire nu mai deserveste si locuinta mea.dati-mi va rog si niste referinte legale pentru aceasta situatie sau cui sa ma adresez pentru lamurirea situatiei(nu-mi spuneti de asociatia de propietari pentru ca ei au tot interesul sa ma puna la plata chiar daca nu este corect).va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 12:54, 14 Decembrie 2014
Este corect sa platiti o anumita cota de incalzire cu privire la spatiile comune si tevile verticale care va strabat apartamentul.

Suma care va revine este calculata de firma care face acest calcul.
1-Aspectul ca dvs ati inteles sa va ridicati confortul in proprietate nu constituie temei legal pentru a fi exonerat de la achitarea plati c/v parti comune
2-Dispozitiile ANRSC prevad concret limitele de impunere cote caldura in cazul celor debransati
Avand in vedere ca locuiti in imobil de locuit in comu,iar problemele sesizate provin de la reprezentantii asociatiei dvs de proprietari,vreti nu vreti ,problemele cu care va confruntati este de preferat sa le solutionati amiabil la nivelul asociatiei de proprietari
1-Aspectul ca dvs ati inteles sa va ridicati confortul in proprietate nu constituie temei legal pentru a fi exonerat de la achitarea plati c/v parti comune


Definitia CONFORTULUI luata din DEX ONLINE (si puteti verifica singura):
CONFÓRT s. n. Totalitatea condițiilor materiale care asigură o existență civilizată, plăcută, comodă și igienică


Ori utilizatorul a spus ca a scos caloriferele din apartament, nu ca a montat centrala sau altceva!!
incepand din acest sezon de iarna eu m-am debransat total de la sistemul centralizat-am demontat caloriferele si am sigilat iesirea din coloana de incalzire in toate incaperile aferente locuintei.

Acesta se poate numi DISCONFORT care are urmatoarea definitie, tot in DEX ONLINE:
DISCONFÓRT s. n. Lipsă de confort. ♦ Stare neplăcută de nesiguranță, de insatisfacție.


Cred ca tot ce ati raspuns este putin :offtopic:
Deocamdata nu exista o reglementarea corecta, stiintifica privind cotele de incalzire comuna pe care trebuie sa le platiti. Debransarea este o anomalie in functionarea instalatiei de incalzire a blocului, care devine dereglata. Apare si problema incalzirii indirecte prin pereti.
Actualele reglementari ale ANRSC nu au nicio baza stiintifica si contin erori grave, lipsuri grave. Ce sa mai spun ca asa-zisul repartitor comun NU EXISTA in stiinta, este o prosteala.
ANRSC a recunoscut aceste probleme grave de reglementare prin Protocolul incheiat cu AIIR, in care se recunoaste si incalcarea unor standarde si reglementari tehnice in constructii:

[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 14 Decembrie 2014
darida, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota de 30% sau 50% pentru apartamentele cu centrale... Teodoru Roxana Andreea - Traduceri lb Engleza Teodoru Roxana Andreea - Traduceri lb Engleza Am inteles ca in conformitate cu Ordinlu 343/2010, apartamentele cu centrala vor plati 30% cu derograe sau 50% din factura de energie termica. Exista vreo ... (vezi toată discuția)
Calcul caldura spatii comune patrichi_stefan patrichi_stefan Buna ziua. Urmeaza o adunare a locatarilor, si as vrea sa pun problema repartizarii caldurii pt spatii comune si tevile care traverseaza apartamentul. Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Calcul energie termica pentru apartamentele debransate dela sistemul centralizat marius61 marius61 Cum se calculeaza pentru un apartament debransat dela sistemul centralizat cota de energie termica si in ce lege este prevazuta calcularea. Mentionez, pe ... (vezi toată discuția)