„Scutirea de CAS la somajul tehnic ne ajuta, dar tot dam 75% din salariu unor angajati care nu produc”, scrie Ziarul Financiar.
Decizia Guvernului de a nu impune plata CAS in cazul companiilor care isi trimit angajatii in somaj tehnic este bine-venita, insa angajatorii spun ca le este greu sa dea 75% din salariu angajatilor care nu produc timp de trei luni. Guvernul a decis sa acorde, incepand cu 1 februarie 2010, o noua perioada de trei luni de somaj tehnic in care nu va mai impune plata CAS pentru angajati, a anuntat premierul Emil Boc la sfarsitul saptamanii trecute.
Ai ajuns pe lista neagra a Biroului de Credit? Cum te mai imprumuti, ne spune Gandul.
Chiar daca ajungi pe lista neagra a Biroului de Credit, mai ai ceva sanse de a obtine un nou imprumut. Depinde cu cat ai intarziat si cat de mare e restanta. Unii dintre cei peste 655.000 de romani restantieri la banci, inregistrati la Biroul de Credit (BC) la finele lunii noiembrie, mai pot cere o noua finantare chiar daca au intarziat cel putin o luna cu plata ratelor. Nu toti sunt cazuri fara rezolvare: unii au ajuns la BC accidental, fara sa stie, iar altii pentru cativa euro, si figureaza pe aceeasi lista cu ceilalti restantieri.
Aproape jumatate din microfirme dau oameni afara, anunta EVZ.
CAMPANIE EVZ Primul efect negativ al renuntarii la impozitul de 3% pentru microintreprinderi va fi cresterea somajului, potrivit unui sondaj IMM Romania. Mai mult de o treime din microintreprinderile care plateau, pana anul trecut, un impozit de 3% pe venit se pregatesc sa dea afara oameni, din cauza costurilor mai mari pe care le vor suporta odata cu impozitul de 16% pe profit.
Comenzile false, marea problema a e-commerce-ului romanesc, titreaza Capital.
Pentru romani, shoppingul online e inca la stadiul de experiment. Numarul celor care fac cumparaturi in mod obisnuit in .ro este foarte mic comparativ cu vecinii din Europa de Vest. In plus, romanii s-au dovedit clienti needucati. Potrivit oficialilor din piata de vanzari online, cumparatorii nehotarati sunt una dintre cele mai mari probleme. Acestia comanda si refuza apoi sa primeasca coletul.
Cum sa-ti negociezi o marire salariala in criza. 9 ponturi pentru angajatii performanti, scrie Money.ro.
Solicitarea unei mariri de salariu in perioada de criza pare a fi o misiune imposibila. Si totusi, exista situatii in care ai sanse bune sa obtii mai multi bani la salariu - daca stii cum sa ceri, cu cine sa vorbesti si cat sa ceri.
Iata lista celor mai importante lucruri pe care trebuie sa le iei in calcul daca speri la un salariu mai mare, lista realizata impreuna cu consultantii HR Club. Cele mai multe “ponturi” ne-au venit din partea lui Sorin Faur, directorul HR al firmei BDO Romania si membru al HR Club.
Comentarii articol (0)