ACCES GRATUIT
Ce scriu ziarele astazi?
Bancherii tin cu dintii de comisioanele de rambursare anticipata si o luna de "rabla": coada la Remat, pustiu la dealeri
Avocatnet.ro va prezinta cele mai importante subiecte dezbatute astazi in presa:
Articolul continuă mai jos
Parintii contra statului, scrie
Capital.
Un precedent incredibil creat in cazul unei familii de germani ar da sanse si romanilor sa primeasca azil politic in SUA. La fel ca statul german, acuzat de grava incalcare a drepturilor civile, autoritatile romane interzic educatia copiilor la domiciliu. Doua masuri esentiale de reforma lipsesc din proiectul noii legi a educatiei: legalizarea educatiei la domiciliu (homeschooling), in prezent permisa doar in cazuri speciale de boala, si introducerea unui sistem de vouchere, prin care statul lasa la latitudinea parintilor directionarea finantarii catre furnizorii de servicii educationale (publici sau privati).
Bancherii tin cu dintii de comisioanele de rambursare anticipata. Miza o reprezinta credite de 25 mld. Euro, informeaza
Ziarul Financiar.
Bancile se opun propunerii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) de a aplica si actualilor clienti reglementarile noii legi a creditelor, ce urmeaza a intra in vigoare pe 12 iunie. Propunerea vizeaza modificarea a peste 7 milioane de contracte de creditare in valoare de 25 mld. euro. Proiectul de lege privind creditele acordate populatiei, elaborat de ANPC si aflat in prezent in dezbatere publica, preia in mare parte noua directiva europeana privind creditul de consum, care trebuie transpusa in legislatia locala pana in iunie 2010.
Romania, halta importatorilor isteti, scrie
EVZ.
Criza a redus importurile, inclusiv cele de produse agroalimentare, insa tara noastra ramane un punct fierbinte pe harta evaziunii fiscale. In intervalul ianuarie-noiembrie 2009, importurile de produse agroalimentare s-a ridicat la peste 3,4 miliarde de euro, in vreme ce exporturile s-au cifrat la putin peste 2 miliarde de euro. “Baietii destepti” importa produse agroalimentare, insa nu declara la vama nici cantitatea exacta, nici pretul real al produselor. Apoi produsele se pierd, fiind trecute de la o firma la alta, insa patronilor li se ramburseaza banii dati pe tax ape valoarea adaugata.
O luna de "rabla": coada la Remat, pustiu la dealeri, anunta
Romania Libera.
Dealerii auto s-au uitat in gol dupa clienti in prima luna dupa lansarea "Rabla 2010". Motivele sunt reticenta bancilor si birocratia. "Este incredibil ceea ce se intampla. Ma chinui de 7 zile sa obtin voucherele, am platit deja 400 lei doar pentru omologarea unui motor care oricum va fi dat la casat", spune un brailean care a apelat la Programul "Rabla". Astfel de surprize pot aparea atunci cand rabla este prea veche pentru a mai putea parcurge tot traseul birocratic. Pentru centrele de casare afacerile merg din plin. Fie ca vor sa-si cumpere o masina noua, fie ca vor sa-si vanda cuponul, proprietarii de rable vin sa si le schimbe pe bonuri de 3.800 lei.
Ma duc la OPC! Care sunt cele mai frecvente plangeri impotriva bancilor, ne spune
Money.ro.
In luna ianuarie 2010, la nivelul Comisariatelor Judetene pentru Protectia Consumatorilor au fost inregistrate peste 100 de reclamatii impotriva bancilor. Majorarea abuziva a dobanzii ramane motivul principal pentru care romanii fac cele mai multe reclamatii la adresa bancilor, dar nu lipsesc nici reclamatiile privind refuzul bancilor de a acorda credite.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)