Bancile se cearta cu ANPC pe costul creditelor si drepturile clientilor, scrie Capital.
Prevederile unei directive europene ce impune reducerea costurilor creditelor noi de consum ar putea fi extinse si pentru creditele ipotecare si pentru cele deja acordate. Propunerea e contestata de banci. Modul in care Directiva Europeana nr. 48/2008, referitoare la creditele de consum, va fi implementata in sistemul financiar romanesc este inca in negociere. Reprezentantii institutiilor financiare si cei ai Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC) au pareri diferite.
Legea falimentului personal: riscuri si beneficii, titreaza EVZ.
Romanii de buna-credinta vor putea scapa de un sfert din datorii, iar penalizarile vor ingheta. In schimb, s-ar putea sa nu mai poata lua niciodata credite. Peste 100.000 de romani loviti de criza ar putea scapa de insomniile cauzate de recuperatorii bancilor chiar pana in aceasta vara. Asta in conditiile in care proiectul legii privind insolventa persoanelor fizice, care a trecut, marti, de Senat, va fi aprobat si de deputati, care vor da verdictul final.
Bursa de rable se muta de la poarta REMAT in spatiul virtual, informeaza Gandul.
Preturile solicitate de ofertantii de tichete variaza intre 1.500 si 2.000 de lei bucata pe internet, fata de 3.800 de lei, valoarea oficiala. Tranzactionarea tichetelor utilizate la casarea rablelor sau vanzarea si cumpararea masinilor uzate nu mai are loc doar in fata centrelor Remat, ca pana acum. In ultima vreme, vanzatorii si cumparatorii s-au mutat cu tot cu vouchere si rable pe internet, pe platformele special amenajate, unde pot sa-si publice anunturile de vanzare si cumparare fara sa fie taxati.
Recuperatorii de creante au recuperat in 2009 peste 1,9 milioane de restante, anunta Ziarul Financiar.
Anul 2009 a fost un an de varf pentru companiile de recuperare creante. Valorea totala a cazurilor incredintate spre colectare de la persoanele fizice de catre banci sau companiile de telefonie mobila a fost de 713 milioane euro, cu un numar de 3,4 milioane de cazuri. Dintre acestea, recuperatori au reusit sa recupereze creante in valoare de 184 milioane euro, respectiv un numar de aproape 1,9 milioane cazuri, potrivit datelor Asociatiei de Management a Creantelor Comerciale (AMCC).
Prima Casa, ultima surpriza: Creditul standard este mai ieftin decat cel garantat de stat, ne spune Money.ro.
Trei banci, dintre care doua de top zece, practica dobanzi mai mari la creditele imobiliare in lei acordate prin programul Prima Casa, garantate de stat, fata de creditele imobiliare standard aflate in ofertele lor. La UniCredit Tiriac Bank, banca aflata pe locul sase dupa active, creditele in lei prin programul Prima Casa au o rata a dobanzii de 13,26% pe an si o dobanda anuala efectiva (DAE) de 14,96%, in timp ce pentru produsul "Creditul imobiliar pentru locuinta" (creditul imobilar standard al bancii, fara garantii guvernamentale) banca practica o rata a dobanzii de 11,8% pe an, la o DAE de 13,15%.
Comentarii articol (0)