ACCES GRATUIT
Studiu GfK: 20% dintre utilizatorii de mobil folosesc mai mult de un SIM
La sfarsitul anului 2009, s-au inregistrat mai mult de 27 de milioane de cartele SIM, ceea ce depaseste ca numar populatia tarii, potrivit unui studiu realizat de GfK. In acelasi timp, aproximativ trei sferturi dintre romani utilizeaza servicii de telefonie mobila, iar 80% dintre clientii acestui serviciu folosesc in mod curent un singur SIM.
Articolul continuă mai jos
Studiul GFK Omnibus arata ca un sfert dintre utilizatorii de telefonie mobila din mediul urban si dintre utilizatorii tineri (20-39 de ani) folosesc mai multe SIM-uri, in Bucuresti fiind cea mai ridicata proportie de persoane care utilizeaza mai mult de o cartela SIM pentru serviciul de telefonie mobila (42%).
Aparatele dual-SIM, percepute ca fiind de calitate mai slaba decat cele obisnuite
In ceea ce priveste telefoanele dual-SIM, studiul GFK arata ca acestea sunt relativ cunoscute, 39% dintre romani stiu de existenta acestora, in special barbatii, locuitorii din mediul urban, din Dobrogea si din Bucuresti si cea mai mare parte a persoanelor intre 15-39 de ani.
In aceste conditii, o treime dintre respondentii studiului considera ca telefoanele dual-SIM sunt la fel de bune ca oricare alt aparat si un sfert din populatie stie ca aceste telefoane nu sunt codate in reteaua unui anumit operator.
In plus, aproximativ 20% dintre romanii chestionati s-au aratat interesati sa afle mai multe detalii despre aceasta tehnologie.
Locuitorii capitaleii sunt mai critici - un sfert dintre ei considera ca mobilele dual-SIM sunt mai slabe decat telefoanele obisnuite si ca acestea nu ofera la fel de multe functii. Putini dintre romani cunosc faptul ca aceste aparate sunt relativ ieftine in comparatie cu cele obisnuite - doar 6% dintre ei cred acest lucru.
Studiul concluzioneaza ca, in conditiile in care, producatorii mari de telefoane au fost mai putin preocupati sa scoata pe piata aparate dual-SIM, majoritatea aparatelor dual-SIM disponibile pana nu demult pe piata au fost fabricate de diversi producatori necunoscuti. Aceasta a condus la perceperea globala a aparatelor dual-SIM drept telefoane de calitate mai slaba decat cele obisnuite.
Datele provin din studiul GfK Omnibus, realizat in luna martie 2010 pe un esantion de 1082 de respondenti din mediul urban si rural. Rezultatele sunt reprezentative pentru populatia Romaniei in varsta de 15 ani si peste.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)