De ce altii isi permit armate de bugetari, si noi nu, scrie Capital.
Desi avem unul dintre cele mai putin stufoase sectoare publice din Europa, cifrele ne arata ca numarul angajatilor statului este mult prea mare pentru posibilitatile bugetului. Pus la zid si chiar demonizat in ultima vreme, sistemul public autohton dovedeste, la o privire mai atenta, ca mai are loc de crescut pana sa ajunga sa aiba proportiile celor din nordul Europei.
Harta joburilor pentru romani platite cu minimum 4.000 de euro, informeaza Money.ro.
Peste 90% din ofertele serioase din Europa, de cel putin 4.000 de euro, prezente pe site-urile de recrutare din Romania vizeaza pozitii de medici specialisti. Statele europene cu cele mai multe joburi bine platite pentru expertii romani sunt Franta, Germania si Olanda. Companiile din Europa mai recruteaza si specialisti IT. Afla unde si pe ce salariu.
Fondurile de pensii private, evaluate oficial, titreaza Romania Libera.
Performantele fondurilor de pensii private obligatorii vor fi evaluate oficial, a anuntat intr-un comunicat Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.Arbitrul pensiilor private a adoptat, in sedinta din 28 mai, metodologia de calcul al indicatorilor de performanta in sistemul de pensii private obligatorii, prin aprobarea normei privind ratele de rentabilitate ale fondurilor de pensii administrate privat. In mai, fondurile de pensii administrate privat implinesc doi ani de la data primei raportari a valorii unitare a activului net.
Cele 138.000 de pensii speciale din MAI si MApN, neatinse, anunta Ziarul Financiar.
Ministrul muncii Mihai Seitan a afirmat ieri ca prin reducerea celor 8.000 de pensii speciale ale personalului aeronautic, diplomati, parlamentari si magistrati se face o economie de 100 mil. euro pe an, dar nu a spus nimic despre reducerea pensiilor celor 138.000 de fosti militari, politisti si angajati ai serviciilor secrete, care impreuna primesc pensii in valoare de aproape 700 mil. euro anual de la stat.
Colectarea selectiva, primul pas in favoarea mediului, scrie EVZ.
Dintre multele lucruri pe care le putem face pentru mediul inconjurator, cel mai simplu este sa colectam selectiv deseurile de ambalaje din casa. Acest lucru presupune separarea gunoiului menajer si colectarea, in saci diferiti, a plasticului si aluminiului, hartiei si sticlei. Apoi, deseurile acestea sunt duse la containerele speciale pentru reciclare.
Comentarii articol (3)