ACCES GRATUIT
Revista presei
Ministerul Digitalizării caută specialiști IT și oferă salarii care ajung la 4.000 de euro lunar
Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Articolul continuă mai jos
Ministerul Digitalizării caută specialiști IT și oferă salarii care ajung la 4.000 de euro lunarNoi angajări la stat, cu salarii care concurează cu domenii extrem de bine plătite din mediul privat. Ministerul Digitalizării caută IT-iști pentru PNRR cu salarii nete care ajung la 4.000 de euro pe lună.
Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării anunță că recrutează echipa de experți pentru implementarea reformelor şi investiţiilor asumate de România în acest domeniu prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Se caută experți în gestionarea fondurilor europene, dar și specialiști cu competențe digitale avansate.
Salariile "la stat" pornesc de la aproximativ 18.900 lei până la 28.700 lei brut pentru ingineri de sistem sau administratori baze de date, și pot urca până la 34.000 lei brut pentru funcția de conducere. Dar cum s-a ajuns la aceste pachete salariale care concurează lejer cu cele din mediul privat? Ministerul subliniază că s-a ajuns la aceste lefuri după ce au fost consultate datele oferite de Institutul Național de Statistică, la pachet cu o comparație a salariilor pe care le primesc specialiștii care lucrează în primele 10 companii de profil din România, în funcție de profitul net înregistrat în 2020.
BNR: Rata anuală a inflaţiei va creşte probabil ceva mai pronunţat în următoarele luni decât s-a anticipatRata anuală a inflaţiei va creşte probabil ceva mai pronunţat în următoarele luni decât s-a anticipat în prognoza pe termen mediu din februarie, potrivit minutei şedinţei de politică monetară care s-a desfăşurat în 5 aprilie 2022.
"În ceea ce priveşte evoluţiile viitoare, membrii Consiliului au arătat că, potrivit noilor analize, rata anuală a inflaţiei va creşte probabil ceva mai pronunţat în următoarele luni decât s-a anticipat în prognoza pe termen mediu din februarie, care indica majorarea ei la 11,2% în luna iunie, urmată de o descreştere graduală, până la 9,6% în decembrie 2022, dar mai abruptă în semestrul II 2023, implicând coborârea acesteia la 3,2% la finele anului", se arată în minuta BNR citată de Agerpres.
Standard&Poor's reconfirmă ratingul suveran al României la "BBB-" şi menţine perspectiva stabilă. Câciu: Dă încredere investitorilorAgenţia de evaluare financiară Standard & Poor's a reconfirmat, vineri, ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3, pentru datoria pe termen lung şi scurt în moneda locală şi valută, precum şi perspectiva stabilă, informează Ministerul Finanţelor într-un comunicat de presă. Este un semnal că economia românească va depăși cu bine această perioadă complicată pe care o parcurge întreaga Europă, a spus ministrul Adrian Câciu.
Potrivit Standard & Poor's, ratingul României este susţinut de statutul de membru al Uniunii Europene şi accesul robust la finanţarea de pe pieţele internaţionale de capital.
De asemenea, riscurile generate de conflictul din Ucraina sunt atenuate de perspectiva absorbţiei unui volum important de fonduri europene (România fiind unul din principalii beneficiari ai fondurilor structurale prevăzute în Cadrul Multianual al UE şi în Facilitatea de Redresare şi Rezilienţa), precum şi de dependenţa energetică scăzută a faţa de gazele naturale şi petrolul din Rusia.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)