Pe 25 si 26 iunie se desfasoara cea de-a doua editie a Campaniei "Marea Debarasare" pentru colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE-uri), initiata de Ministerul Mediului. Actiunea se va desfasura in 25 judete, 532 de localitati rurale, incluzand 74 de trasee cu participarea a 5 organizatii colective.
„Pentru ca Marea Debarasare a avut succes pe traseele rurale din cele 7 judete in campania din martie, aceasta editie se va desfasura in 25 judete, pe 74 de trasee" , a mentionat ministrul László Borbély la o conferinta de presa desfasurata la inceputul acestei saptamani.
Astfel, cele 5 organizatii colective (ECOTIC, ENVIRON, RECOLAMP, ASOCIATIA ROMANA PENTRU RECICLARE – ROREC, CCR LOGISTICS SYSTEM) si 4 procesatori (REMATHOLDING, GREENWEEE INTERNATIONAL, GREMLIN COMPUTER, STENA DTM ) vor ridica deseurile de echipamente electrice si electronice din orase si din 532 de localitati din mediul rural, parcurgand un numar de 74 de trasee, din 25 de judete.
Actiunea initiata de Ministerul Mediului si Padurilor face parte din eforturile de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE-uri) din Romania, dar si de atingere a tintelor de colectare pe cap de locuitor.
In prima editie din acest an a campaniei Marea Debarasare, desfasurata in perioada 26-27 martie, au fost colectate 493 tone de DEEE. Din aceasta cantitate, 81,5 tone au fost colectate in zonele rurale.
De asemenea, in anul 2007, prin campania Marea Debarasare s-au colectat 556 tone de deseuri de echipamente electrice si electronice. In anul urmator, 2008 au fost organizate 4 editii ale campaniei , fiind colectate, in total, 1970 tone, iar in 2009, in cele zece editii au fost colectate 1440 tone.
Campania nationala "Marea Debarasare", a fost demarata in anul 2007 pentru colectarea deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE-uri). Campania reprezinta o buna oportunitate de a determina oamenii sa se debaraseze de aceste deseuri intr-un mod care respecta cerintele legislative si bunele practici comunitare si are un rol preponderent de constientizare.
Romania trebuie sa colecteze 4kg/loc/an conform HG 448/2005 privind deseurile de echipamente electrice si electronice, iar anul trecut s-a colectat putin peste 1kg/loc.
Va prezentam in fisier atasat traseele Campaniei Marea Debarasare.
Comentarii articol (3)