ACCES GRATUIT
Ce scriu ziarele astazi?
De ce sunt scumpe casele executate silit si cu cat vor creste preturile la 1 iulie?
Avocatnet.ro va prezinta cele mai importante subiecte dezbatute astazi in presa:
Articolul continuă mai jos
Cu cat vor creste preturile la 1 iulie?, ne spune
Ziarul Financiar.
Fiecare gospodarie din Romania aloca in ultimul trimestru din 2009 circa 170 de euro lunar pe bunurile alimentare, nealimentare, carburanti, energie si factura de telefon. Dupa anuntul majorarii TVA la 24%, fiecare companie din comert isi reface toate calculele pentru a incerca sa anticipizeze catre ce domenii isi vor directiona romanii banii, in contextul in care salariile a 1,36 de milioane de bugetari se vor reduce cu 25%, iar o crestere cu 5% a TVA ar putea echivala cu cresteri de pret cu un ritm cel putin similar.
FMI: Majorarea TVA va duce la un echilibru, titreaza
Capital.
Cresterea TVA va duce la un echilibru si la o stabilitate financiara si fiscala, dar fondul de pensii ramane in continuare deficitar, a declarat sambata reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, adaugand ca Romania trebuie sa continue procesul de ajustare pentru reluarea cresterii economice.
Cine raspunde solidar cu firma insolventa, scrie
EVZ.
Administratorii, actionarii sau tertii unei firme falimentare vor fi trasi la raspundere daca Fiscul considera ca au dus la nedeclararea si neplata taxelor. Executarea silita a fost extinsa si asupra tertelor persoane care sunt considerate de rea-credinta si care raspund in solidar cu firma debitoare care a intrat in insolventa si nu si-a achitat taxele. Prevederea se aplica de pe 23 iunie, dupa publicarea in Monitorul Oficial a ordonantei pentru combaterea evaziunii fiscale.
Primariile datoreaza 1,6 miliarde euro bancilor din Romania, anunta
Gandul.
Cea mai mare banca din sistem are de recuperat de la autoritatile publice locale 1,2 miliarde euro. Peste 3.200 de primarii au credite la banci de circa 1,6 miliarde euro la bancile din Romania, unele dintre imprumuturi avand termen de rambursare de 20 de ani. Din aceasta suma, peste 1,2 miliarde euro reprezinta valoarea totala a imprumuturilor pe care Banca Comerciala Romana le-a acordat autoritatilor publice locale. Fondurile imprumutate sunt in general pentru lucrari de infrastructura rutiera, canalizare, reabilitare cladiri, spitale, reabilitare energie termica si iluminat public. Cea mai mare banca din sistem are o cota pe piata finantarilor destinate primariilor de aproape 73%, potrivit estimarilor oficialilor BCR.
De ce sunt scumpe casele executate silit, ne spune
Money.ro.
Locuintele executate silit si scoase la licitatii de catre banci pot parea adevarate chilipiruri doar in unele cazuri. Multe dintre preturile de strigare sunt cele stabilite in urma unui raport de evaluare care s-a facut acum mai bine de un an sau chiar doi, iar de atunci s-au inregistrat scaderi pe toate segmentele pietei imobiliare. Money.ro a indentificat cateva astfel de cazuri.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)