Ecole Nationale de la Magistrature (ENM) din Franta organizeaza, in perioada 2-16 noiembrie 2010, un program de formare profesionala destinat judecatorilor si procurorilor specializati in combaterea traficului de stupefiante, informeaza un comunicat de presa al Institutului National al Magistraturii (INM).
Obiectivul programului este de a incuraja crearea unei retele profesionale in domeniu atat in Franta, cat si in strainatate, precum si de a promova cooperarea internationala.
Programul contine vizite de studiu in tarile partenere (Albania, Macedonia, Serbia si Turcia), in perioada 2-5 noiembrie, precum si o conferinta ce se va desfasura la Lille, Franta, in perioada 15-16 noiembrie.
Intrucat programul isi propune sa reuneasca experti din tarile UE afectate de reteaua balcanica de trafic de droguri, la vizitele de studiu si la conferinta sunt invitati sa participe magistrati din Belgia, Bulgaria, Ungaria, Grecia, Olanda, Polonia, Romania si Slovacia.
Locuri disponibile (global, pentru toate statele invitate): 4 locuri pentru vizitele de studiu;
Locuri disponibile (global, pentru toate statele invitate): 12 locuri pentru conferinta.
Limbile de lucru ale programului: engleza si/sau franceza.
Toate cheltuielile aferente participarii la vizitele de studiu si/sau conferinta sunt suportate de ENM.
Magistratii specializati in combaterea traficului de stupefiante interesati sa participe la acest program (vizite de studiu si/sau conferinta) vor transmite INM, pana la data de 15 septembrie 2010, urmatoarele documente:
- un CV actualizat continand date de contact (telefon, fax, e-mail)-in limba franceza/engleza;
- o scrisoare de intentie/motivatie- in limba franceza/engleza; magistratii interesati sa participe la vizitele de studiu sunt rugati sa indice tara/tarile in care doresc sa calatoreasca (Albania, Macedonia, Serbia sau Turcia);
- certificat de competenta lingvistica pentru limba engleza/franceza.
Institutul National al Magistraturii va realiza selectia initiala a candidatilor, pe baza urmatoarelor criterii:
a. relevanta cursului pentru activitatile profesionale prezente si viitoare ale magistratului candidat ;
b. posibilitatea si disponibilitatea magistratului de a disemina informatiile la care a avut acces prin intermediul acestor seminarii (de exemplu calitatea de formator INM la nivel centralizat ori descentralizat, intocmirea de note de studiu, publicarea de articole);
c. cunoasterea temeinica a limbii straine in care se desfasoara seminarul, atestata prin documente oficiale depuse de candidat;
d. vor avea prioritate magistratii care nu au participat in decursul ultimilor 2 ani la alte forme de pregatire internationala (EJTN, ERA, EIPA).
In functie de locurile disponibile, institutia organizatoare (ENM) informeaza institutia nationala care a selectat judecatorii si procurorii asupra inscrierilor care au fost acceptate si transmite un program detaliat, numele si detaliile unei persoane de contact precum si informatii despre organizarea practica a activitatii.
Persoana de contact
Documentele solicitate pot fi transmise la adresa de e-mail ioana.tanasie@inm-lex.ro sau la fax nr. 021/40 76 226, persoana de contact pentru acest program fiind d-na Ioana-Alexandra TANASIE, expert INM coordonator FCD, tel. 021/40 76 227.
Comentarii articol (0)