ACCES GRATUIT
Numarul cetatenilor romani a crescut cu aproape 30.000, in ultimii doi ani
Aproape 30.000 de persoane au devenit cetateni romani, in perioada 2008-2010, dintre care mai mult de 21.000, in afara tarii, informeaza un comunicat al Autoritatii Nationale pentru Cetatenie, remis redactiei Avocatnet.ro.
Articolul continuă mai jos
Conform legii,
cetatenia romana se dobandeste la data depunerii juramantului de credinta fata de Romania. Dupa depunerea juramantului, se elibereaza certificatul de cetatenie, document care atesta calitatea de cetatean roman.
Statisticile releva ca
in perioada 2008 - 2010, pe teritoriul Romaniei,
au depus juramantul de credinta fata de tara 7.458 de persoane, peste 60% dintre acestea (4599) obtinand certificatul de cetatenie dupa 1 iunie 2009.
In aceeasi perioada, conform datelor furnizate de Ministerul Afacerilor Externe (MAE),
21.253 de persoane au depus juramantul de credinta fata de Romania l
a sediile ambasadelor sau consulatelor tarii noastre aflate pe teritoriile unor state din Europa, Orientul Mijlociu, Asia, Africa, America Latina si Statele Unite ale Americii.
Astfel, la ambasada Romaniei de la Chisinau si la consulatele statului roman de la Balti si Cahul au depus juramantul
17.035 cetateni ai Republicii Moldova care au solicitat redobandirea cetateniei romane, conform legii, se mai arata in comunicat.
De asemenea, in
Israel au depus juramantul de credinta fata de Romania
2.688 de persoane, in
SUA,
255 de persoane, in
Germania,
237 de persoane, iar in
Franta,
197 de persoane.
Luni, la sediul Institutului National al Magistraturii, alte 304 persoane vor depune juramantul de credinta pentru dobandirea cetateniei romane. Ceremonia va avea loc in prezenta presedintelui Autoritatii Nationale pentru Cetatenie (ANC), doamna Nicoleta Ecaterina Eucarie.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Conform legislației în vigoare, este strict interzisă copierea, reproducerea, redistribuirea, republicarea sau orice altă formă de reutilizare a acestui conținut, integral sau parțial, fără consimțământul scris al avocatnet.ro. Nerespectarea acestor prevederi poate atrage răspunderea civilă, contravențională sau penală.
Comentarii articol (1)