Plata online la stat, utila doar celor care nu au nevoie de ea, scrie Romania Libera.
Desi obligatia privind virarea sumelor aferente contributiilor din drepturi de autor le revine angajatorilor, sistemul online de plata, aflat in lucru la Ministerul Comunicatiilor, va fi accesibil doar celor care nu au la ce sa-l foloseasca, adica angajatilor.
Acum nici doua saptamani, ghiseele erau luate cu asalt de persoanele cu venituri din drepturi de autor, care s-au inghesuit sa-si plateasca darile echivalente contributiior sociale, potrivit noilor reglementari. Dupa zile de cozi imense la ad¬ministratiile financiare, premierul Emil Boc a dispus ca toti cei 500.000 de „autori" sa-si poata achita online contributiile la stat incepand cu 25 septembrie. Sarcina a revenit Ministerului Comunicatiilor, care a inceput lucrul la sistemul informatic, desi aproape zilnic Guvernul dadea semnale contradictorii cu privire la ce va face in final.
Sri Lanka, mai competitiva decat Romania, titreaza Capital.
World Economic Forum a realizat un top al celor mai competitive tari din lume. Pentru Romania, cifrele nu arata foarte bine: suntem pe locul 67, mult sub state precum Sri Lanka (62), Barbados (43), Muntenegru (49), Panama (53), dar peste Bulgaria (70) si Ucraina (89).
Romania a coborat de pe locul 64 pe pozitia 67, in timp ce bulgarii au urcat de pe pozitia 76 pe 70. Ungaria se afla pe locul 53, dupa ce anum trecut a fost pe 58.
Ziarul Financiar a intocmit Topul bancilor care inregistreaza cele mai multe credite neperformante.
La nivelul pietei, creditele clasificate drept indoielnic si pierdere reprezentau la jumatatea anului circa 18% din total, insa pentru bancile cu portofoliile cele mai mari cresterea volumului imprumuturilor restante se vede mai putin.
Bancile din top 10 dupa active au fost afectate diferit de cresterea numarului clientilor care au incetat sa-si plateasca ratele la credite, astfel ca ponderea raportata a creditelor neperformante in totalul imprumuturilor acordate variaza intr-un interval foarte larg, cuprins intre 6% si 22%, potrivit datelor publicate de institutiile de credit la jumatatea anului.
Ultimele zile pentru modificarea contractelor bancare, anunta Evenimentul Zilei.
Persoanele care sunt nemultumite de oferta bancii privind modificarea contractului de credit se pot alatura grupurilor constituite pe internet pentru a avea o putere mai mare de negociere.
Doar 10 zile mai au la dispozitie institutiile bancare sa se conformeze Ordonatei de Urgenta 50/2010, adica sa modifice contractele de credit. In perioada in care creditorii lucreaza in "laboratoare" sa gaseasca formula care sa nu le diminueze profiturile, clientii nemultumiti se asociaza in grupuri tot mai largi.
In ultimele zile, numarul grupurilor constituite pe internet impotriva bancilor a ajuns la 14, iar numarul membrilor creste de la o ora la alta.
Locuintele vechi, mai ieftine cu 12%, relateaza Jurnalul National.
Preturile locuintelor din blocurile vechi sunt departe de a fi atins punctul cel mai de jos, desi acestea au scazut, in medie, cu 12% intre august 2009 si august 2010. Reducerea veniturilor populatiei, precum si inchiderea robinetului cu bani de la banci au determinat unii proprietari sa coboare preturile, chiar si sub nivelul pietei.
Cele mai mari scaderi au fost inregistrate in Timisoara si in Constanta, potrivit portalului imobiliare.ro. "La nivel national, pretul mediu cerut pentru apartamente a scazut cu 11,7%, de la 1.240 euro/mp, cat era inregistrat la sfarsitul lunii august 2009, la 1.095 euro/mp in prezent. Dintre marile orase, cele mai mari scaderi s-au inregistrat in Timisoara si in Constanta.
Comentarii articol (2)