Avocatnet.ro va prezinta cele mai importante subiecte dezbatute astazi de presa:
Cel mai bine platit avocat a castigat anul trecut 3 mil. euro, titreaza
Ziarul Financiar.
Avocatura este cea mai rentabila meserie liberala, dar datele privind veniturile firmelor de avocatura sunt secrete, nefiind publicate de Finante.
Cel mai bine platit avocat din Romania este din Bucuresti si a incasat oficial anul trecut 12,27 mil. lei (circa 3 mil. euro), respectiv 250.000 euro/luna, potrivit datelor transmise ZF de Agentia Nationala de Administrare Fiscala.
ANAF nu a transmis si numele acestuia, invocand secretul fiscal. De altfel, nici veniturile firmelor de avocatura nu sunt cunoscute, nefiind publicate de Ministerul Finantelor sau Registru Comertului.
Topul celor mai mari 10 venituri realizate din activitati independente in 2009 este dominat de avocati, cu noua prezente.
Ghid pentru escroci: cum sa profiti de pe urma somerilor, scrie
Capital.
In ultimele luni a explodat numarul anunturilor de tipul „O mie de euro pentru trei ore pe zi”. Care este realitatea din spatele lor si cine poate cadea in capcana falsilor angajatori?
Pentru zecile de mii de oameni care au ramas fara loc de munca in ultimele luni, sperantele de a se reangaja se leaga, in mare masura, de anunturile de recrutare din publicatiile de profil. Daca rasfoiesti „Anuntul telefonic”, cel mai popular ziar de acest tip, este imposibil ca privirea sa nu-ti fie atrasa de zecile de oferte de tipul „Activitate colaborare, birou 3 h/zi, activi si pensionari, castig 1.000 euro, progresiv”. Pentru unii, este evident ca o asemenea remuneratie, raportata la un timp de lucru atat de scurt, ascunde ceva putred. Altii cad insa in plasa acestor asa-zisi angajatori – de fapt, membri ai unei retele piramidale de „consultanta marketing”, asa cum se recomanda. Cu atat mai mult cu cat nu sunt acceptate decat persoanele cele mai vulnerabile, de peste 50 de ani, care au sanse minime sa reintre pe piata muncii, asa ca pot fi mai usor amagite.
Jurnalul National anunta ca
Ministerul Finantelor vrea inca un miliard de de lei imprumut.
Ministerul Finantelor Publice /MFP/ organizeaza astazi o licitatie pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discount, in valoare de un miliard de lei, cu scadenta la un an, arata calendarul de emisiuni de titluri de stat publicat de MFP.
MFP vrea sa imprumute de la banci in septembrie 4,6 miliarde de lei (peste un miliard de euro) prin sase emisiuni de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat.
O noua licitatie,noteaza Agerpres, a patra din aceasta luna, va avea loc pe 16 septembrie, pentru o emisiune de obligatiuni benchmark, cu scadenta la sapte ani, in valoare de 300 de milioane de lei, cu un cupon de 6,75 la suta, iar pe 20 septembrie o noua licitatie de certificare de trezorerie cu discount, cu scadenta la sase luni, in valoare de un miliard de lei.
Ultima licitatie din septembrie este fixata pe 27 septembrie, pentru certificate de trezorerie cu scadenta la un an, in valoare de un miliard de lei.
De ce firmele nu-si depun declaratiile on-line, informeaza
Evenimentul Zilei.
Fiscul obliga firmele mari si mijlocii sa depuna declaratiile on-line din octombrie. Doar 1% dintre companii au ales, anul trecut, aceasta metoda.
Desi firmele se plang de birocratia excesiva din cauza prea multor declaratii fiscale, proceduri complicate si atitudinea neprietenoasa a functionarilor, doar 15.295 dintre ele au depus on-line declaratiile in 2009. Asta cu toate ca, potrivit datelor Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), erau inregistrate 1,24 milioane de persoane juridice active. Numarul celor care au ales varianta on-line s-a injumatatit fata de 2008, potrivit revistei "Capital".
De ce prefera firmele sa depuna documentele direct la administratiile financiare? Pe de o parte, reprezentantii Fiscului spun ca administratorii si contabilii au o mentalitate invechita. Acestia insa acuza proasta organizare si slaba pregatire a functionarilor care prelucreaza datele transmise on-line, dar si costurile mari.
Goana dupa ieftin: proprietarii de mici afaceri se reintorc la bloc, la fel ca in anii '90, relateaza cotidianul
Gandul.
Perioada tulbure din economia romaneasca si-a pus amprenta si pe piata spatiilor de birouri. Chiriasii ale caror afaceri nu au capotat, renegociaza. Iar atunci cand nu ajung la o intelegere, apeleaza la o solutie de la inceputul capitalismului autohton
Patronii fie restrang numarul de metri patrati inchiriati, fie isi conduc afacerile din apartamente destinate initial locuitului.
"In noiembrie 2008 am renuntat la 23 dintre angajatii firmei pe care o conduc. In plus, dificultatile economice m-au determinat sa gasesc si un nou spatiu unde sa ne desfasuram activitatea", povesteste pentru Gandul Ciprian Enea, unul dintre actionarii unei companii de publicitate specializata in domeniul turismului. Din cele trei sedii ale companiei, care totalizau 240 de metri patrati, a optat pentru unul singur, de numai 100 de metri patrati. Chiria a scazut pe masura. "De la circa 2.900 de euro platiti lunar, am ajuns in prezent la un cost de 800 de euro", precizeaza Enea.
Comentarii articol (0)