avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Depunere declaratii on line
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Depunere declaratii on line

va rog tare mult sa ma lamuriti si pe mine cine are obligativitatea sa depuna declaratiile on line de la 25 oct?
am inteles ca doar contribuabilii mari si mijlocii,dar nu sunt foarte lamurita ce inseamna contribuabil mijlociu.
am inteles ca trebuie sa fi avut in anul precedent CA intre 25-70 mil lei.
dar eu am avut activitate doar 2.5 luni.
ar trebuie sa folosesc regula de trei simpla?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 11:23, 13 Septembrie 2010
ORDINUL nr. 266 din 19 februarie 2007 privind organizarea activităţii de administrare a contribuabililor mijlocii la administraţiile finanţelor publice pentru contribuabilii mijlocii din cadrul direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene, modificat si completat de
ORDIN nr. 2402 din 29 iulie 2009 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 266/2007 privind organizarea activităţii de administrare a contribuabililor mijlocii la administraţiile finanţelor publice pentru contribuabilii mijlocii din cadrul direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene şi pentru reglementarea unor aspecte ale activităţii de administrare a contribuabililor mijlocii prevede ca :
Art. 1^1
Începând cu data de 1 august 2009, direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene, prin administraţiile finanţelor publice pentru contribuabilii mijlocii, administrează contribuabilii, persoane juridice, denumiţi în continuare contribuabili mijlocii, cu domiciliul fiscal pe raza fiecărui judeţ, care au înregistrat o cifră de afaceri raportată în situaţiile financiare încheiate la 31 decembrie a anului precedent cuprinsă între 6,7 milioane lei şi 70 milioane lei, selectaţi în ordine descrescătoare a cifrei de afaceri.

(2)Lista nominală a contribuabililor mijlocii cuprinşi în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin, pe fiecare judeţ, se publică şi pe pagina de internet a Ministerului Finanţelor Publice - portalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

O societate care este administrata ca si contribuabil mijlociu trebuie sa primeasca notificare in acest sens .
Ar mai fi de adaugat ca obligatia de transmitere electronica a declaratiilor pentru c. mijlocii este , in acest moment, doar in stadiul de proiect .
Proiectul este publicat pe site anaf- transparenta decizionala



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin anaf 2520/2010 consela consela as dori sa stiu care sunt criteriile care te incadreaza in categoria contribuabililor mjlociii si mari in vederea transmiterii declaratiilor in format ... (vezi toată discuția)
Firme mici,mijlocii vidiva vidiva buna seara. am inteles ca pt firmele mici nu este obligatorie certificarea declaratiilor anuale(101)de catre un consultant fiscal. ce este o firma mica ? eu am ... (vezi toată discuția)