avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit firme mici,mijlocii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

firme mici,mijlocii

buna seara. am inteles ca pt firmele mici nu este obligatorie certificarea declaratiilor anuale(101)de catre un consultant fiscal. ce este o firma mica ? eu am urmatoarea situatie: 3 angajati iar CA = 13492 ron. a ramas valabil pt firmele mijlocii >10 angajati si CA>35000 euro? eu lucrez in sist bugetar si nu mai sunt in tema . m-am plafonat ca sa zic asa de vreo cativa ani buni.
Cel mai recent răspuns: razvy_balan , utilizator 18:32, 16 Februarie 2010
atunci sa reformulez: care sunt contribuabili mari si care mijlocii?
Va anunta organul fiscal de care apartineti cand va rearondeaza de la mici la mijlocii, de la mijlocii la mari, sau invers (prin instiintare de la Biroul Gestiune Declaratii)... si sunteti instiintat din timp , si apare anuntul de trecere in alta categorie si in Monitorul Oficial.Oricum, trecerea asta de la mici la mijlocii, etc, nu se face la cererea contribuabilului...ci prin Ordin al Ministrului Finantelor Publice, cu publicare in M.O.

Potrivitul Ordinului Ministerului Finanţelor Publice nr. 2.401, începînd cu 1 august, direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene administrează contribuabilii mijlocii care, la 31 decembrie 2008, au înregistrat o cifră de afaceri cuprinsă între 6,7 şi 70 milioane lei. Înainte de apariţia acestui ordin, erau trecute la contribuabili mijlocii numai firmele care înregistrau o cifră de afaceri cuprinsă între 10 milioane şi 70 milioane lei.
Deci peste 70 milioane, e mare, sub 6,7 milioane e mica ... si intre e mijlocie
Sper ca am putut fi de folos,
Cu respect
multumesc .m-ati lamurit. intre timp am cautat in liste , nu m-am regasit , deci sunt contribuabil mic si nu sunt obligata sa apelez la ajutorul unui consultant fiscal pt certificarea decl 101. nu de alta , dar eu trebuie sa mai astept un an sa fac vechime si sa dau examenul. pote atunci voi posta de pe alta pozitie
oricum, pt moment puteti duce si la mijlocii decl.101 fara semnatura de la consultant fiscal, pt ca veti primi doar o notificare cum ca nu e corect si aveti nevoie de semnatura, intrucat legea nu prevede vreo sanctiune baneasca pt lipsa acestei semnaturi .... repet, deocamdata nu exista, in viitor tot ce se poate sa existe si o amenda in acest sens

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin anaf 2520/2010 consela consela as dori sa stiu care sunt criteriile care te incadreaza in categoria contribuabililor mjlociii si mari in vederea transmiterii declaratiilor in format ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratii on line Geo_2008 Geo_2008 va rog tare mult sa ma lamuriti si pe mine cine are obligativitatea sa depuna declaratiile on line de la 25 oct? am inteles ca doar contribuabilii mari si ... (vezi toată discuția)