Intel si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) au semnat un Protocol de colaborare in domeniul formarii continue a cadrelor didactice cu ajutorul tehnologiei, se arata intr-un comunicat de presa al ministerului. Protocolul de colaborare prevede formarea online, in intervalul 2010-2013, a 60.000 de cadre didactice.
Astfel, profesorii din invatamantul primar, gimnazial si liceal din intreaga tara, vor beneficia de cursuri de formare profesionala la urmatoarele discipline: design, dezvoltare si evaluare a proiectelor didactice. Cursurile se vor desfasura online pe platforma Intel® Teach Advanced Online, si vor fi acreditate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Participarea cadrelor didactice este gratuita si neconditionata de materia predata la scoala.
„Protocolul semnat cu compania Intel reprezinta un important pas inainte in formarea profesionala continua a cadrelor didactice. Imbunatatind metodele de predare ale profesorilor cu ajutorul tehnologiei, asiguram, de fapt, un viitor mai bun elevilor, contribuim la dezvoltarea lor personala si le marim capacitatea de rezolvare a problemelor", a declarat Daniel Petru Funeriu, ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
Prin semnarea acestui document, Intel reafirma sustinerea dezvoltarii unui proces educational modern in Romania.
„Ceea ce sta la baza Protocolului cu Ministerul Educatiei este mai mult decat un curs online pentru profesori, este o adevarata metodologie pentru folosirea instrumentelor ICT in educatie. Intel faciliteaza accesul la o intreaga comunitate de dezvoltare profesionala, care isi propune sa contribuie la formarea de cadre didactice competente si inovatoare in Romania secolului al XXI-lea", a spus, la randul sau, Thomas Osburg, Director Corporate Affairs Europe Intel, la semnarea protocolului.
Trainingul cadrelor didactice din Romania va incepe imediat si se va desfasura in contextul unei platforme de networking socio-profesional, in cadrul careia profesorii vor avea ocazia sa impartaseasca idei si resurse, sa comunice cu alti profesori din alte regiuni ale lumii si sa creeze resurse pentru clasa impreuna.
Primul modul disponibil imediat in limba romana este Intel® Teach Elements - Abordari Bazate pe Proiecte, pilotat deja cu succes pe 200 de profesori pe platforma iTeach.ro, sub indrumarea Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Acest prim modul va fi urmat de alte cinci, care vor aborda toate aspectele predarii si invatarii in secolul al XXI-lea.
Din anul 2007, Intel, cu sprijinul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, implementeaza la nivel national programul Intel® Teach. Acesta este un program de dezvoltare profesionala adresat profesorilor, prin care cadrele didactice beneficiaza de sustinere in integrarea resurselor si instrumentelor tehnologice in cadrul orelor de curs, pentru a obtine un proces de instruire modern, concentrat asupra elevului.
Comentarii articol (1)