“Sunt documente asumate, de politici publice, si in cazul acestor documente, Ministerul Muncii va propune cateva reforme pe care noi le consideram extrem de importante in zona pietei muncii.”
“Incepand din aceasta saptamana, asa cum am promis, vom avea discutii legate de oportunitatea modificarii Codului Muncii si de modificarea altor legi care au legatura directa sau au impact pe piata muncii. Vorbesc aici de legea patronatelor, de legea sindicatelor, de legea conflictului colectiv de munca, de legea contractului colectiv de munca si, de asemenea, de legea CES-ului”, a declarat ministrul.
Potrivit ministrului, ora actuala se afla in dezbatere in Parlament Legea zilierilor, Legea formarii profesionale si a uceniciei. De asemenea, prin Parlament au trecut ca lege organica modificarile la Legea 76, legea privind ocuparea fortei de munca. “
”A doua reforma pe care o propun este legata de zona sociala. Si pentru ca intr-un fel se schimba radical proiectia in aceasta zona, trebuie sa venim cu 2-3 variante pe care sa le propunem spre dezbatere si in functie de finalizarea acestor dezbateri vom avea un document final. in aceasta reforma sunt incluse legile privind serviciile sociale, legile privind prestatiile sociale, statutul asistentului social, statutul inspectorului social, legea privind acreditarea serviciilor sociale si legea privind calitatea serviciilor sociale”, explica ministrul Botis.
”Vom lucra cu indicatori noi, propunem o abordare stiintifica legata de indicatorul social de insertie si indicatorul social de referinta, astfel incat in fiecare an, prin aprobarea Parlamentului, sa avem cifrele corecte si exacte pentru ceea ce inseamna asistenta sociala in Romania, a precizat Botis.
Comentarii articol (1)