Cat costa functia de inspector vamal, informeaza Romania Libera.
Scandalul spagii din vami ajunge si la sindicalisti. O inspectoare vamala dezvaluie ca si-a cumparat functia cu 20.000 de dolari, iar banii au ajuns la liderul Sed Lex, Vasile Marica. Acesta neaga insa acuzatiile, pe care le pune pe seama luptei pentru conducerea sindicatului.
Inspectoarea vamala, identificata drept Luiza, spune ca, in urma cu 12 ani, fostul ei sot i-a dat 20.000 de dolari lui Marica pentru ca ea sa obtina aceasta functie. Plata ar fi fost facuta in 2003. Intr-o inregistrare video, femeia spune ca a lucrat 39 de ani in sistemul vamal, ca il cunoaste pe liderul sindical de mult timp si ca „a tinut mult la el".
Adevarul cifrelor: Romania se injecteaza cu datorii noi de 1 mld. euro lunar ca sa functioneze, titreaza Ziarul Financiar.
Datoria publica a continuat sa creasca anul trecut intr-un ritm rapid de 32%, in conditiile in care statul s-a imprumutat masiv si a ajuns la un nou maxim istoric de 194 mld. de lei (46 mld. de euro), iar ponderea in PIB a fost de 38%. Practic, datoria publica a crescut de la 35 la 46 mld. euro in 2010, adica cu 1 mld. euro pe luna.
"Ritmul de crestere al datoriei publice este semnificativ. Iar nivelul s-a apropiat de 40% din PIB. Situatia este agravata de faptul ca structura datoriei are o componenta mare pe termen scurt, care este mai volatila", a comentat analistul Aurelian Dochia.
Aflati din Gandul Cine castiga de pe urma eliminarii subventiei la caldura.
Eliminarea subventiilor la incalzire este un balon de oxigen pentru comerciantii de centrale termice, care se asteapta la o crestere spectaculoasa a vanzarilor din acest an.
Cel mai recent raport publicat de echipa de evaluare a Fondului Monetar International (FMI) puncteaza masurile convenite cu autoritatile romane pentru limitarea deficitului bugetar la 4,4% din PIB, in 2011. Printre acestea este numita si eliminarea subventiilor la caldura. "Vom discuta dupa finalizarea strategiei privind termoficarea, in primavara acestui an", expedia laconic problema premierul Emil Boc, asaltat de intrebarile ziaristilor.
Bancile fac nenumarate concesii la rambursarea creditelor, relateaza Capital.
Numarul clientilor care au avut probleme la rambursarea ratelor este semnificativ, astfel incat unele banci au renuntat si la comisioanele percepute la acordarea de facilitati la plata creditelor.
Reducerea semnificativa a veniturilor persoanelor fizice a facut ca pentru multe din acestea ratele la credite sa fie din ce in ce mai greu de platit. Ratele restante la creditele contractate de populatie insumau aproape 5,5 miliarde de lei la sfarsitul lunii decembrie 2010, de aproape 5,6 ori mai mari decat in urma cu doi ani.
Jeffrey Franks, „numit“ premierul Romaniei, scrie Financiarul.
FMI cere guvernului sa demareze privatizarea companiilor de stat. Pentru Tarom, anul acesta va fi cautat un investitor strategic.
La cateva zile dupa ce delegatia Fondului Monetar si-a incheiat misiunea de evaluare, aflam ca Executivul de la Bucuresti are un nou plan pentru relansarea economica a tarii. Toate masurile au fost decise cu ajutorul FMI, care a fixat inclusiv termene de aplicare.
Comentarii articol (2)