ACCES GRATUIT
Revista presei
FMI estimează că datoria publică va atinge un nivel record de 100% din PIB-ul mondial. Cum se situează România în acest tablou de criză
avocatnet.ro și Digi24.ro vă prezintă cele mai importante știri ale dimineții.
Articolul continuă mai jos
FMI estimează că datoria publică va atinge un nivel record de 100% din PIB-ul mondial. Cum se situează România în acest tablou de crizăSunt necesare măsuri excepționale pentru ieșirea din această criză fără precedent. Statele au ajuns în situația de a avea datorii publice nemaiîntâlnite după cel de-Al Doilea Război Mondial. Potrivit FMI, cheltuielile guvernamentale semnificative pentru combaterea pandemiei de coronavirus vor împinge datoria publică până la un nivel record, de aproape 100% din Produsul Intern Brut mondial în acest an. Totodată, conform estimărilor Fondului, datoria publică a țărilor bogate va crește cu 6 trilioane de dolari.
"Contează capacitatea de rambursare a acelor datorii, avem o dată raportarea la PIB, dar și la capacitatea de a plăti aceste datorii, adică rezervele fiscale.La nivel global lucrurile stau prost, datoria țărilor dezvoltate raportat la PIB ajunge la un maxim istoric, depășește 120% din PIB. Chiar dacă pandemia va trece, găurile rămân.Dacă ne uităm la Zona Euro, obligațiunile comune trebuie rambursate în aproximativ 30 de ani, adică vom trage foarte mult pentru a ne redresa după această pandemie. Țările emergente sunt cu datoria la 60% din PIB", a explicat la Digi24 analistul financiar Iancu Guda.
Studiu: Doar șase din zece români s-ar vaccina anti-COVID. România, în topul țărilor sceptice privind vaccinulMai puțin de 60 la sută dintre români s-ar vaccina împotriva SARS-COV-2, dacă un astfel de vaccin ar fi disponibil. O arată un studiu făcut în 28 de țări la care au răspuns peste 20 de mii de persoane adulte.
România este mult sub media globală, care arată că șapte din 10 oameni ar accepta să se protejeze asfel împotriva îmbolnăvirii de COVID-19. Principalele motive pentru care românii nu ar fi de acord să se vaccineze sunt teama de reacții adverse și neîncrederea în eficiența vaccinului.
Studiul a fost făcut pe o perioadă de șase luni, mai exact din martie și până la finalul lunii septembrie. La el au participat puțin peste 20.000 de oameni, mai exact 20.092 de respondenți din peste 28 de țări.
Persoanele au fost întrebate în ce măsură sunt de acord cu această afirmație:
”Dacă ar fi disponibil vaccinul anti-COVID-19, v-ați face acest vaccin?”Media globală arată că 74% din oameni ar fi de acord să se vaccineze, 26% nu sunt de acord deloc sau în mare măsură.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)