ACCES GRATUIT
Revista presei
Bloomberg: Mai multe țări fac stocuri de alimente, de teama creșterii prețurilor
avocatnet.ro și Digi24.ro vă prezintă cele mai importante știri ale dimineții.
Articolul continuă mai jos
Bloomberg: Mai multe țări fac stocuri de alimente, de teama creșterii prețurilorCriza Covid-19 are efecte majore la nivel mondial. În contextul evoluției negative a pandemiei de coronavirus, analiștii economici preconizează noi creșteri de prețuri, astfel încât tot mai multe țări au început să-și facă stocuri de alimente.
Cumpărătorii de produse agricole din Cairo şi până în Islamabad au intrat într-o febră a cumpărăturilor după ce pandemia de Covid-19 a perturbat lanţurile de aprovizionare, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.
Iordania şi-a constituit rezerve record de grâu, în timp ce Egiptul, cel mai mare cumpărător mondial de grâu, a luat o măsură neobişnuită de a cumpăra grâu de pe pieţele internaţionale tocmai în timpul în mijlocul recoltatului producţiei interne. La rândul său, Taiwanul a anunţat că îşi va majora rezervele strategice de alimente, iar China a început să cumpere nutreţ pentru a-şi hrăni efectivele în creştere de porci.
OPEC înrăutăţeşte estimările privind cererea de ţiţei în 2021Cererea globală de petrol se va redresa mult mai lent în 2021 decât s-a estimat anterior, din cauza extinderii pandemiei de coronavirus (COVID-19), se arată în raportul lunar publicat de Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), sporind astfel dificultăţile cu care se confruntă grupul şi aliaţii săi în echilibrarea pieţei, relatează Agerpres.
OPEC se aşteaptă la o creştere a cererii globale de petrol cu 6,54 milioane de barili pe zi (bpd) anul viitor, la 96,84 milioane de barili pe zi, previzionează cartelul. Iniţial, OPEC previziona o creştere a cererii cu şapte milioane bpd anul viitor.
„Deşi redresarea în unele ţări a fost impresionantă în trimestrul trei din 2020, tendinţa pe termen scurt rămâne fragilă, din cauza diverselor incertitudini, în special în privinţa evoluţiei pandemiei. Nu ne aşteptăm ca redresarea considerabilă din trimestrul trei să continue în ultimele luni din 2020 şi în 2021”, se arată în raport.
Banca Mondială aprobă un ajutor de 12 miliarde $ pentru vaccinuri anti-COVID pentru țările în curs de dezvoltareBanca Mondială a aprobat un plan de ajutoare de 12 miliarde de dolari pentru a garanta ţărilor în curs de dezvoltare accesul rapid la vaccinuri când vor fi disponibile, scrie Agerpres. Această sumă va servi
"pentru finanţarea achiziţionării şi distribuţiei de vaccinuri, teste şi tratamente COVID-19 pentru cetăţenii lor".
Finanţarea ar putea permite vaccinarea a
"până la un miliard de persoane".
Banca Mondială intenţionează să trimită un
"semnal cercetării şi industriei farmaceutice că cetăţenii din ţările în curs de dezvoltare trebuie să aibă şi ei acces la vaccinuri COVID-19 sigure şi eficiente".
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)