Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Prețul petrolului a crescut la cel mai mare nivel din ultimii 3 ani. În SUA a ajuns la apogeul ultimilor 7 aniGrupul OPEC+ al celor 23 cele mai mari state producătoare de petrol a decis să menţină actualul pact care prevede în fiecare lună majorarea producţiei cu 400.000 de barili pe zi, până cel puţin în aprilie 2022.
Decizia vine în contextul solicitărilor pentru o creştere mai mare a producției de țiței, pentru a contracara scumpirile care ameninţă redresarea economiilor în urma pandemiei. Aceasta a ridicat prețul la cel mai mare nivel din ultimii trei ani la nivel global iar în SUA a avut cea mai ridicată cotație din ultimii șapte ani.
Luni, miniştrii Energiei din OPEC+ (grup compus din Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol şi alţi mari producători) s-au reunit pentru a discuta cât de mult petrol să elibereze pe o piaţă supraîncălzită, pe care perturbările de aprovizionare şi revenirea cererii după pandemia de coronavirus au împins preţul barilului de petrol peste pragul de 80 de dolari, transmite Agerpres, care citează Reuters.
Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat utilizarea dozei 3 a vaccinului anti-CovidAgenția Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat luni utilizarea dozei a treia a vaccinului anti-COVID. Aceasta poate fi făcută de persoanele care au peste 18 ani, la cel puțin șase luni de la doza a doua.
"Dozele de rapel de Comirnaty (Pfizer/BioNTech) pot fi luate în considerare pentru persoanele cu vârsta de 18 ani şi peste, la cel puţin şase luni de la a doua doză", a indicat EMA într-un comunicat, referindu-se la denumirea comercială a vaccinului Pfizer.
Doze suplimentare de vaccinuri Moderna şi Pfizer pentru persoanele cu sistem imunitar foarte slăbit au fost, de asemenea, aprobate de Agenţia Europeană a Medicamentului, cu sediul la Amsterdam.
"Deciziile privind a treia doză vor fi luate de organismele de sănătate publică la nivel naţional", a precizat EMA.
Comitetul EMA pentru medicamente de uz uman (CHMP) a
"evaluat datele pentru Comirnaty care indică niveluri crescute de anticorpi la administrarea unei a treia doze".
Comisia Europeană a aprobat resurse suplimentare pentru România: 56 milioane euro pentru sprijinirea grupurilor defavorizateComisia Europeană a aprobat resurse suplimentare în valoare de 2 miliarde euro pentru redresare în România, Italia, Spania şi Luxemburg. În România se vor investi 56 milioane euro pentru a se oferi sprijin material grupurilor defavorizate, cum ar fi mese calde, asistenţă acordată copiilor defavorizaţi sub formă de materiale şcolare, iar mamelor defavorizate sub formă de pachete esenţiale pentru nou-născuţi.
„Comisia a acordat în total 2 miliarde euro Italiei, Spaniei, Luxemburgului şi României ca urmare a modificării unor programe operaţionale (PO): două din Fondul european de dezvoltare regională, unul din Fondul social european (FSE) şi unul din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane, din cadrul Asistenţei de redresare pentru coeziune şi teritoriile Europei (REACT-EU)”, a anunţat Comisia Europeană.
În România se vor investi 56 milioane euro pentru a se oferi sprijin material grupurilor defavorizate, cum ar fi mese calde, asistenţă acordată copiilor defavorizaţi sub formă de materiale şcolare, iar mamelor defavorizate sub formă de pachete esenţiale pentru nou-născuţi.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)