Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Uniunea Europeană a autorizat administrarea vaccinului anti-coronavirus Pfizer la copii cu vârste între cinci și 11 aniAgenția de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană a aprobat, joi, administrarea vaccinului anti-coronavirus Pfizer/BioNTech pentru copii cu vârste între 5 și 11 ani, relatează Reuters.
Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că vaccinul Pfizer va fi administrat în două doze de 10 micrograme fiecare, cu trei săptămâni între cele două doze. Dozele pentru adulți conțin 30 de micrograme de vaccin.
Pfizer/BioNTech au anunțat că eficacitatea vaccinului lor este de 90,7%, conform testelor clinice pentru grupa de vârstă menționată. Anterior, EMA a autorizat administrarea vaccinului pentru copii cu vârste între 12 și 17 ani, în luna mai.
Nu este clar încă de când vor începe țările să administreze vaccinurile la copii, însă la începutul acestei săptămâni, ministrul german al sănătății, Jens Spahn, spunea că livrarea în Uniunea Europeană a dozelor pentru copii va începe din 20 decembrie.
Portugalia devine a patra țară din Europa care nu mai folosește cărbune pentru generarea de electricitatePortugalia a închis ultima centrală electrică pe bază de cărbune și, din această săptămână, devine a patra țară din Uniunea Europeană care nu mai folosește acest material poluant pentru generarea de electricitate, potrivit Euronews.
Grupul care militează pentru protecția mediului, ZERO, a declarat că termocentrala recent închisă era cea de-a doua cea mai poluantă centrală electrică din Portugalia.
„Ziua în care ne-am lepădat de cea mai mare sursă de gaze de seră a fost una istorică”, au spus cei de la ZERO.
Licența de funcționare a centralei nu expiră decât la finalul lunii, însă stocul de cărbune s-a epuizat încă de vinerea trecută. Sâmbătă a fost prima zi în care Portugalia nu a mai folosit cărbunele pentru a produce energie electrică.
Prima „autostradă nemțească” din România va fi dată în folosință până la CrăciunÎnainte de 20 decembrie românii vor putea circula pe drumul de intrare în țară dinspre Bulgaria, a anunțat, joi, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu. Șoseaua a fost supranumită „autostrada nemțească”, fiind construită din beton, cu utilaje aduse din Germania.
„S-au finalizat terasamentele și se lucrează la așternerea straturilor de asfalt pe zona giratoriului din proximitatea punctului vamal Giurgiu. Se amplasează parapetul median și se montează sistemul anti-orbire. Săptămâna viitoare vor fi realizate marcajele rutiere și semnalizarea verticală”, a anunțat secretarul de stat.
Comentarii articol (0)