In plina recesiune, guvernul a alocat 600 mil. euro pentru „cheltuieli neprevazute“, anunta Financiarul.
Raportul detaliat al Curtii de Conturi arata cum in plina criza s-a dispus discretionar prin hotarari de guvern de peste 700 de milioane de euro , rezultate prin majorarea de peste 20 de ori a Fondului de rezerva bugetara.
Actiunea de audit a Fondului de rezerva bugetara si a Fondului de interventie constituite la dispozitia guvernului in bugetul de stat pe anul 2009 scoate la iveala alocarea dupa bunul plac al Puterii a unor sume importante de bani.
Statele bogate din UE, agasate de taxarea redusa din tari ca Romania, informeaza Capital.
Marile state europene vor impozitare unica a profiturilor corporatiilor in Uniunea Europeana. Care sunt adeptii si oponentii acestei idei si cum va fi afectata Romania?
Ideea crearii unei baze comune de impozitare a profiturilor in Uniunea Europeana nu este noua, insa sustinatorii sai au reluat-o in forta, anul acesta, motivati de criza financiara. Propunerea ar putea avea efecte atat benefice, cat si negative, spun consultantii fiscali, care se arata insa sceptici cand vine vorba de punerea ei in practica, in viitorul apropiat.
Ziarul Financiar scrie: BCR rupe actele aditionale acceptate tacit la credite.
BCR, cea mai mare banca locala dupa active, a hotarat sa anuleze actele aditionale izvorate din Ordonanta 50 pentru modificarea contractelor de credit incheiate pana in iunie 2010, dar care au intrat in vigoare fara sa fie semnate de catre clienti.
Acestia vor reveni la dobanda de referinta interna a bancii, care va fi insa revizuita la fiecare sase luni in functie de fluctuatiile indicilor pietei monetare (Robor sau Euribor).
"Decizia bancii a vizat evitarea interpretarilor contradictorii cu privire la structura de costuri aferenta contractelor de credit convenite de comun acord de catre banca si clienti la momentul semnarii contractului", au declarat reprezentantii bancii.
Disputele pe drepturile de autor au blocat Nadlac-Sibiu, relateaza Romania Libera.
Firma care a facut studiile de fezabilitate pentru trei din cele patru tronsoane de autostrada sustine ca acestea nu i-au fost platite de catre Compania de Autostrazi si ca urmare a blocat licitatiile in justitie.
Construirea ultimilor 254 de kilometri de autostrada situati intre Nadlac si Sibiu, ultimii pentru care nu au fost selectati inca executantii lor, ar mai putea dura luni bune. Firma germana DIWI Consult International a blocat la Tribunalul Bucuresti licitatiile pentru realizarea a trei tronsoane din cele patru, anume cele pentru Orastie-Sibiu, Lugoj-Deva si Nadlac-Arad, cu o lungime totala de 220 km. Studiul de fezabilitate (SF) pentru al patrulea tronson a fost facut de firma Scetauroute.
Sprijin pentru oamenii de afaceri de la sate, titreaza Evenimentul Zilei.
Peste 1.500 de intreprinzatori din mediul rural pot beneficia gratuit de consultanta si de acces la platforma electronica de comert si promovare a afacerii.
In mediul rural, exista cateva piedici majore in dezvoltarea unor afaceri solide. Astfel, accesul la in formatie si la educatia manageriala este foarte limitat, nu exista centre de consultanta si consiliere care sa sprijine antreprenorii, iar intreprinzatorii din mediul rural au posibilitati foarte limitate de interactiune cu cei asemenea lor, spune Marius Bostan, presedintele Fundatiei Nationale a Tinerilor Manageri (FNTM).
Comentarii articol (4)