Cinci efecte economice ale caniculei. Ce cred romanii despre schimbarile climatice si cum a evoluat temperatura aerului in Romania in ultima suta de ani, ne spune hotnews.ro.
Pentru Romania, studiile meteorologilor indica o crestere a temperaturii medii anuale pe tara de 1-2 grade Celsius in ultima suta de ani, depinzand de regiune, potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica. Cele mai ridicate temperaturi medii in luna iunie in perioada 1900-2000 a fost in Turnu Magurele si Bucuresti-Filaret.
Romanii s-au confruntat cu destule evenimente climatice de o amploare deosebita pe parcursul ultimelor doua decenii, dar se pare ca acestea au devenit mult mai frecvente dupa anul 2000; este vorba despre canicula si seceta severa, precipitatii abundente si inundatii catastrofale, fenomene atmosferice extreme, schimbarea principalelor caracteristici ale anotimpurilor s.a. Asemenea fenomene extreme au mai multe categorii de consecinte.
Licitaţia pentru şoseaua de mare viteză care ar urma să lege Bucureştiul de Moldova a fost amânată de 15 ori, scrie economica.net.
Compania de Drumuri a amânat de 15 ori termenul pentru depunerea ofertelor la o licitaţie lansată anul trecut. "Recordul" a fost atins în cazul procedurii pentru studiul de fezabilitate şi proiectarea tronsonului Buzău - Focşani din viitorul drum de mare viteză care va lega Muntenia de Moldova.
Fostul guvern tehnocrat a lansat pe 24 noiembrie anul trecut patru licitaţii pentru elaborare studiu de fezabilitate şi proiect tehnic pentru cele patru tronsoane ale drumului de mare viteză Ploieşti - Buzău - Focşani - Bacău - Paşcani.
Unul dintre scopurile acestor studii este de a stabili dacă cele patru tronsoane vor fi construite ca drum expres sau autostradă.
Din cauza contestaţiilor pe bandă rulantă, termenul de depunere a ofertelor a fost amânat de mai multe ori, iar una dintre proceduri a fost chiar suspendată.
Comentarii articol (0)