Energia electrica si-ar putea dubla costurile in urmatorii sapte ani, informeaza Ziarul Financiar.
Factura de energie electrica s-ar putea dubla in urmatorii sapte ani, odata cu intrarea in vigoare a schemelor de sprijin pentru energia regenerabila, aflate acum spre avizare la Comisia Europeana.
"Pretul la energie electrica ar putea creste cu 40-60 euro in urmatorii sapte ani. Pentru 2011, bazat pe previziunea revizuita a Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE), influenta in pret la consumatorul final va fi de 18,54 lei/MWh (4,5 euro).
Romanii vor iesi din criza in 2012, anunta Adevarul.
Analistii economici sustin ca anul viitor va fi momentul cand romanii de rand vor simti „in buzunare“ ca traiesc mai bine. Salariile bugetarilor si pensiile ar putea creste in 2012, pe fondul anului electoral. Automat, va creste si nivelul de trai, dar si consumul. Cat de sustenabil va fi acest avans?.
Desi nu au fost publicate inca datele oficiale privind evolutia Produsului Intern Brut (PIB) in primul trimestru din acest an, tot mai multe voci confirma faptul ca economia a inregistrat crestere fata de trimestrul anterior.
Aflati din Romania Libera Cand redevin avantajoase depozitele in lei.
Doar promotiile mai mentin randamentele economiilor la niveluri decente, insa tot sub inflatie. Situatia se va schimba insa incepand cu jumatatea acestui an.
Dobanzile la depozite vor reveni pe un trend real pozitiv", a declarat ieri Lucian Anghel, economistul-sef al BCR. Potrivit acestuia, randamentele oferite de banci pentru economiile in moneda nationala vor depasi nivelul inflatiei pe masura ce preturile se vor mai calma, adica dupa jumatatea acestui an.
Cum isi da Romania cu stangu-n dreptul. Studiu de caz: vanzarea certificatelor de emisii poluante, titreaza Financiarul.
In urma cu doi-trei ani autoritatile au ratat incasarea a 3 miliarde de euro pentru ca n-au emis o lege.
Romania mai are timp aproape un an si jumatate sa vanda surplusul de certificate de emisii poluante, astfel risca sa nu incaseze niciun cent. Acum, valoarea acestora este de 1,5 miliarde de euro, la jumatate fata de 2009.
Cum lupta BNR cu inflatia? Mai mult prin mesaje, scrie Capital.
Preturile la alimente si la carburanti au crescut in ultimele luni peste asteptari. Oficialii bancii centrale nu prea mai au parghii pentru a tine inflatia sub control.
Ultimele date despre inflatie de la INS au surprins negativ pe toata lumea, de la economisti la consumatori. Rata anuala a inflatiei a sarit la 8% in martie, astfel ca preturile de consum par a fi scapate de sub control, in special la alimente si combustibili. BNR constata ca nu prea are instrumente pentru a tine in frau inflatia si, mai mult, adopta chiar o atitudine relaxata, care nu prea vine in sprijinul economiei. Neavand parghii pentru a tempera inflatia, BNR lupta doar prin mesaje pentru a ancora asteptarile inflationiste.
Comentarii articol (0)