Avocatnet.ro va prezinta cele mai importante subiecte dezbatute astazi de presa:
2,1 milioane de romani lucreaza in 15 state europene, informeaza
ZF.ro.
Cel putin 2,1 milioane de romani lucreaza in statele membre ale Uniunii Europene, majoritatea in Italia, Spania si Germania, aceasta fiind prima cifra oficiala raportata de reprezentantii Comisiei Europene. Austria si Germania isi vor deschide piata muncii pentru est-europeni incepand cu 1 mai, insa nu si pentru romani si bulgari, care vor mai avea de asteptat pana la inceputul lui 2014. In prezent, in Romania nu exista nicio institutie care sa aiba o evidenta clara a numarului de romani care lucreaza in strainatate, desi in ultimii ani mai multe organizatii au incercat sa monitorizeze migratia fortei de munca locale spre Vest.
Cat te costa si ce avantaje ai daca iei un credit-clona la «Prima Casa», aflam de la
Capital.ro.
Sase banci au lansat pe piata, in ultima luna, credite ipotecare care pot constitui o alternativa la cele accesibile prin „Prima Casa“. Costurile sunt apropiate de cele din programul guvernamental, iar rata lunara este cuprinsa intre 260 si 310 euro pentru un credit de 50.000 de euro pe 30 de ani. CEC Bank, Millennium Bank, Raiffeisen Bank, Bancpost, RBS Bank si BCR sunt bancile care au anuntat pana acum lansarea unor astfel de produse de creditare. Dobanzile pentru varianta in euro a imprumuturilor variaza intre 5,75% si 6,55% (DAE), iar clientii carora li se vireaza si salariul in contul bancii respective primesc conditii mai bune. Avansul este de 10% la CEC si Millennium, de 15% la BCR, Raiffeisen si Bancpost si de 25% la RBS.
Gandul.info ne spune
Ce va cere FMI Guvernului Boc cu ocazia vizitei oficiale care a inceput azi.
Oficialii FMI vor cere Guvernului sa rezolve, in cel mai scurt timp posibil, problema companiilor de stat care merg in pierdere si vor atrage atentia asupra masurii de reducere a contributiilor sociale, anuntata inca de la inceputul acestui an de premierul Emil Boc, sustin surse apropiate discutiilor dintre cele doua parti. "E un lucru important (rezolvarea problemei companiilor de stat care merg in pierdere, n.r.), care cere multa munca. Trebuie cautata cea mai buna solutie pentru fiecare dintre ele. Unele vor fi privatizate total sau partial, altele vor ramane sub controlul statului dar reformate, altele vor fi inchise", au declarat sursele. Ele au precizat ca in ceea ce priveste reducerea contributiilor sociale, recomandarea Fondului, acest pas nu trebuie facut decat dupa o analiza serioasa, in care sa se tina cont de "sustenabilitatea fiscala pe termen mediu".
Avem drumuri mai lungi, dar mai proaste ca in 2008, titreaza
Adevarul.ro.
In ultimii doi ani au expirat peste 1.000 de kilometri de drumuri „modernizate“. Acum avem 25.170 de kilometri degradati. Lungimea drumurilor expirate a ajuns in 2010 la 30,5% din totalul de 82.386 de kilometri. In 2008, aceasta proportie era de 29,9% dintr-un total de 81.693 de kilometri. Din 2008 pana in 2010, lungimea totala a drumurilor publice din Romania a crescut cu 693 de kilometri, totalizand in prezent 82.386 de kilometri, insa ponderea celor cu durata de serviciu depasita este aceeasi ca acum doi ani. Mai exact, potrivit Institutului National de Statistica (INS), 47,2% din drumurile modernizate (11.880 km) si 59,6% din cele cu imbracaminti asfaltice usoare (13.290 km) aveau durata de serviciu depasita.
Unde gasesti cea mai ieftina masina second-hand, scrie
Evz.ro.
Cele mai bune oferte de masini rulate se gasesc la targurile de profil. Cei care nu pot cumpara cu banii jos trebuie sa apeleze la varianta mai scumpa a unui dealer sau a unei firme de leasing. La masinile din targuri clientii pot obtine preturi mai bune. Preturile practicate de cele mai multe companii de leasing pentru bunurile recuperate de la clienti sunt ceva mai mari decat cele ale masinilor din targurile specializate, pentru rulaje si dotari similare.
Comentarii articol (0)