avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Buna daca inainte sa intru in concediu de crestere copil am fost in somaj si la 1 an si 10 luni maangajez primesc stimulentul de insertie ?si ce acte imi trebuie?de unde le scot?
Cel mai recent răspuns: Cris11111 , utilizator 18:41, 3 Iunie 2019
Da, veti primi stimulent de insertie ...

Documentaţia necesară:
1. Cererea tip de acordare a dreptului la stimulent;
2. Declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că celălalt părinte natural sau, după caz, o altă persoană dintre cele prevăzute de lege nu beneficiază de indemnizaţie pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani/ stimulent;
3. Dovadă (adeverinţă eliberată de angajator), sau acte de la autorităţile competente despre reînceperea activităţii aducătoare de venituri profesionale; (copie c.i.m. )
4. Extras de cont (solicitantul sa fie titularul contului) (BCR, BRD, CEC, B. Raiffeisen, B. Transilvania, B.Pireus, B.Carpatica, B.Românească, Romexterra, Leumi Bank, Procredit Bank, Alpha Bank, Volks Bank, ING, Bancpost, ATE Bank, GarantiBank, Intesa San Paolo, OTP Bank, UniCredit Tiriac Bank, Banca Millennium, Credit Agricole);
5. Act de identitate solicitant (original şi copie xerox);
6. Certificat de naştere copil (original şi copie xerox);
7. Dosar.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie de stat penesmaria penesmaria la data conceperii copilului sotii erau casatoriti, insa tatal copilului este un alt barbat. pe certificatul de nastere al copilului apare ca tata sotul ... (vezi toată discuția)
Alocatie nou nascut si indemnizatie mamica. catalin818 catalin818 1 . Care sunt actele necesare pentru alocatia nou nascutului si cand trebuie depuse? 2. Dar actele pentru indemnizatie mamica? 3. Se mai acorda trusoul ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru dosar alocatie de la stat! laviale laviale Buna ziua as dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru alocatia de stat? Eu am nascut pe data de 21 mai 2016 si fetita mea are deja 10 luni. Nu tin neaparat sa ... (vezi toată discuția)