Noua lege a contabilitatii ii va aduce in legalitate pe contabilii "la negru", relateaza Ziarul Financiar.
Presedintele CECCAR explica principalele modificari din lege si ce se va intampla pe piata contabililor.
Noua lege a contabilitatii, modificata prin ordonanta de urgenta a guvernului, face pentru prima oara o distinctie clara intre procesele de organizare si tinere a contabilitatii, respectiv intocmire si semnare.
Astfel, sistemul romanesc de contabilitate face un pas inainte catre dereglementare, apropiinduse de scoala de tip anglo-saxon, sustine Marin Toma, presedintele Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR).
Cum va scapa statul de pierderi, scrie Romania Libera.
Fondul Monetar International incearca sa forteze privatizarea.
Companiile de stat au devenit principala miza a discutiilor cu FMI, dupa ce restul angajamentelor guvernamentale au fost in buna parte indeplinite. Cele 18 companii monitorizate de FMI au datorii curente totale de peste patru miliarde de euro si se asteapta la pierderi de cel putin un miliard de euro anul acesta. Mai mult, cateva companii au fost introduse sau reintroduse pe lista abia luna trecuta, cele mai importante nume fiind Posta Romana, Tarom, Oltchim, SNLO sau Turceni. Termoelectrica, Metrorex, SNLO si CFR-urile se aflau deja pe lista.
Aflati din Gandul De ce s-au anulat in Romania licitatii de 2,72 de miliarde de euro intr-un singur an.
In Romania, institutiile statului despre care s-a dovedit ca au incercat sa deruleze licitatii ilegale, in care nu s-a respectat legea, se apara spunand ca nu au gresit cu nimic, "problema adevarata" fiind, in opinia acestora, legea, care este interpretabila.
Indiferent ca a fost vorba despre anularea unei licitatii de 100 sau de 25 de milioane de euro, conducerea institutiilor respective nu a acordat aproape niciun fel de sanctiuni administrative. Institutiile statului, fie ca este vorba despre primarii, compania de drumuri nationale sau de firme de utilitati care apartin primariilor, gresesc licitatii de sute de milioane de euro fara insa ca vreun angajat sa fie sever sanctionat.
Iesim din criza cu salarii mai mici si preturi mai mari, titreaza Adevarul.
Afacerile industriasilor, exportatorilor si prestatorilor de servicii au iesit pe plus in primele trei luni din acest an, dar puterea de cumparare a populatiei a scazut dramatic. Scaderea cu peste 10% a consumului de alimente si scumpirile galopante din primul trimestru al acestui an arata in ce fel iese Romania din recesiunea statistica.
Datele raportate recent referitoare la evolutia principalelor sectoare ale economiei in primul trimestru din acest an arata ca, fata de aceeasi perioada din 2010, industria a avansat, pe toate palierele, chiar mai bine decat in anii dinaintea crizei, exporturile au crescut spectaculos, iar in sectorul de servicii afacerile sunt pe plus.
Grupul "pentru imbunatatirea mediului de afaceri" nu stie ce are de imbunatatit, informeaza Financiarul.
Desi in teorie exista o strategie, in practica putini oficiali stiu despre ce este vorba. Unii membri ai noului comitet au fost numiti fara sa fie instiintati.
Guvernul a aprobat recent o hotarare care ar trebui, cel putin teoretic, sa ajute mediul de afaceri din Romania. Este vorba de o H.G. „privind modificarea competentei Grupului de lucru pentru elaborarea si monitorizarea Planului de actiuni referitor la imbunatatirea mediului de afaceri in perioada 2011-2012”.
Comentarii articol (2)