avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Societate cu prestari servicii contabile
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Societate cu prestari servicii contabile

Buna ziua,
am studii superioare economice de lunga durata (5 ani, licentiata in contabilitate), si as dori sa infiintez o societate cu prestari servicii contabile, dar nu sunt membru CECCAR.
Din cate stiu, as putea sa semnez bilanturile pana la 35.000 Euro,si pt. soc. care sunt peste, ma gandeam la o colaborare cu un Expert contabil in vederea semarii lor anual.
Oare este posibil acest lucru, sau daca nu sunt membru CECCAR su ne poate.
Va rog mult sa ma ajutati!!!:(



Cel mai recent răspuns: MIV , utilizator 21:50, 2 Februarie 2012
Nu cunosc date referitoare la sumele din bilant pana la care aveti drept de semnatura, insa pentru a putea infiinta aceasta societate trebuie ca majoritatea partilor sociale sa fie detinute de una sau mai multe persoane ( asociati ) care sunt membrii CECAR. Deci daca nu sunteti membru CECAR veti putea detine maxim 49% din partile sociale si pentru diferenta de 51% trebuie sa va asociati cu un expert contabil. Ponderea partilor sociale nu trebuie sa fie direct proportional cu castigurile si pierderile firmei, deci nu va obliga neaparat sa impartiti castigurile cu celalalt asociat daca Actul Constitutiv este redactat in acest sens ( puteti sa va stabiliti in Actul Constitutiv o cota mai mare ptr. castiguri si pierderi ).
Nu va trebuie firma de contabilitate, ci puteti incheia o conventie civila. - Art. 10 din legea 82 / 1991, actualizata.
Tot Dvs. puteti intocmi si semna situatiile financiare anuale. - art 28 din aceeasi lege
Completare: puteti tine contabilitatea doar pentru firmele ce au inregistrat in anul precedent o cifra de afaceri neta sub 35.000 euro, iar activele totale sunt sub 35.000 euro
Pentru cele peste 35000 euro cifra de afaceri... Puteti sa aveti contract de munca cu fractiune de norma ca si contabil sef sau director economic...si puteti intocmi si semna situatiile finaciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa economist t_gheorghitza t_gheorghitza economistii isi pot infiinta pfa pt tinerea contabilitatii la firme? (vezi toată discuția)
Contabil pfa elenailie elenailie Buna ziua,are dreptul un contabil care detine PFA sa semneze toete documentele fiscale inclusiv bilantul anual al unei firme, daca acest contabil nu este ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unei srl kerekesmargo kerekesmargo 1.un economist cu studii superioare economice , poate sa infiinteze un srl cu activitatea de tinerea evidentei contabile pentru diversi clienti ( firme cu ... (vezi toată discuția)