Cum au ajuns primariile agentii imobiliare «low cost», aflam de la Capital.ro.
Primariile din Bucuresti detin aproape 2.000 de locuinte sociale, in valoare de 100-150 de milioane de euro. In destule cazuri, modul in care au fost cumparate sau repartizate acestea ridica semne de intrebare.
De la ZF.ro aflam ca Bancile nu dau credite, dar depun in seiful BNR 1,3 miliarde de lei zilnic cu dobanda de 2,25%.
Bancherii au preferat sa depuna la BNR echivalentul a 320 mil. euro in fiecare zi lucratoare din primele patru luni, pentru a scapa de lichiditatea excedentara, in loc sa caute clienti carora sa le vanda credite.
Dobanda pe care banca centrala o plateste pentru sumele atrase prin facilitatea de depozit pe o zi este de 2,25% pe an.
BRD: Masurile luate pana in prezent sunt insuficiente pentru reducerea deficitului bugetar la 4,4%, titreaza Money.ro.
Masurile de reforma adoptate de Guvern pana in prezent vor aduce beneficii pe termen lung pentru finantele publice dar, cel mai probabil, efectele lor pe termen scurt nu vor fi suficiente pentru ca deficitul bugetar sa se incadreze in tinta de 4,4% din PIB, stabilita pentru acest an, potrivit BRD.
Adevarul.ro ne spune care este Topul companiilor cu cele mai mari profituri din lume.
Castiguri de zeci de miliarde de dolari in plina criza. Pentru aceste companii-gigant, este un lucru obisnuit. CNN Money a realizat topul celor mai profitabile companii din lume. Unele au inregistrat anul trecut castiguri de cateva ori mai mari decat in 2009. Primele pozitii ale clasamentului sunt ocupate in special de companii petroliere care, ajutate de preturile ridicate ale titeiului, au inregistrat avansuri semnificative in 2010.
Maine aflam ca am scapat de recesiune. Ce facem cu criza?, publica Evz.ro.
Analistii financiari contactati de EVZ dau ca sigura iesirea Romaniei din recesiune. Totusi, ei avertizeaza ca nu e timpul sa ne culcam pe o ureche, ci sa continuam reformele incepute. INS va prezenta maine, 13 mai, evolutia economica pe primul trimestru al acestui an. Specialistii spun ca datele statistice vor anunta sfarsitul recesiunii, fiind astfel de acord cu opiniile guvernantilor si ale FMI. Desi a avut o evolutie modesta, economia, spun acestia, a reusit sa continue in primele trei luni cresterea inregistrata in ultimul trimestru din 2010, ceea ce, in termeni tehnici, ar inseamna ca am iesit din recesiune.
Comentarii articol (0)