Cat vom mai putea zbura low-cost, aflam din Adevarul.
Pentru a-si pastra clientii, companiile low-cost prezente pe piata autohtona au ales sa suporte partial scumpirea petrolului. In Europa, companiile low-cost transporta anual o treime dintre pasagerii care calatoresc cu avionul. Lupta pentru a mentine preturile scazute este acerba.
De la inceputul acestui an, cotatiile in crestere ale barilului de petrol au determinat scumpirea unei game largi de produse, de la carburanti la alimente. Una dintre „victimele" acestui fenomen este si industria aviatica.
Italia a ajuns mai riscanta decat Romania, anunta Romania Libera.
Costul asigurarii datoriilor statului italian impotriva intrarii in incapacitate de plata l-a depasit pe cel calculat in cazul Bulgariei si Romaniei.
Temerea ca datoria publica a Italiei ar putea sa creasca peste nivelul actual, care a ajuns la 120% din PIB, determina analistii financiari sa considere ca lucrurile ar putea scapa de sub control, iar criza datoriilor din zona euro ar putea lua o intorsatura periculoasa.
Financiarul titreaza: Bilant la sase luni: Statul a imprumutat 30 mld. lei prin intermediul titlurilor de stat.
Cu toate acestea, se observa deja o majorare a maturitatilor pentru emisiunile din ultima perioada. In luna iulie vor exista doua varfuri de plata ale datoriei publice, cu o valoare totala de 2,4 mld. Euro.
Statul s-a imprumutat, in primul semestru al anului, cu peste 9 mld. lei mai mult decat in perioada similara din 2010, dar in ultimele luni se poate observa o usoara crestere a maturitatilor titlurilor de stat. Avansul sumelor atrase in primele sase luni din 2011, comparativ cu perioada similara a anului trecut, se explica si prin faptul ca in 2010 Finantele au respins foarte multe cereri din partea bancilor, considerand randamentele solicitate prea mari.
Ajuns la maxime istorice, aurul se vinde cu kilogramul. Cine a cumparat la inceputul lunii are un castig de 9%, informeaza Ziarul Financiar.
Cand aurul a atins marti al doilea varf istoric consecutiv la cursul BNR, Piraeus Bank - singura banca locala care vinde aur catre clientela de masa - a inregistrat comenzi de 10 kilograme, in valoare de aproape 400.000 de euro, cat vanduse in precedentele zece zile din iulie. In prima jumatate a anului vanduse cumulat 65 kg de aur.
Teama ca Italia ar putea fi pusa in genunchi de o crestere a costurilor cu datoria publica enorma si ar urma chiar scenariul Greciei, care se pregasteste sa ceara al doilea colac de salvare de la FMI si UE, a trimis din nou banii investitorilor in activele sigure - aurul si francul elvetian.
America nu mai are bani. Este la un pas de haos, scrie Capital.
Daca Obama nu va reusi sa-i convinga pe republicani sa ridice pragul de indatorare, Trezoreria condusa de Geithner nu va mai avea bani sa plateasca aproximativ jumatate din platile care ajung la scadenta pe data de 4 august.
Logica e simpla, spun cei de la CNN Money: Statele Unite nu produc suficient de multi bani ca sa plateasca datoriile curente, deficitul lunar fiind de 125 de miliarde de dolari.
Daca limita de indatorare nu este ridicata, Trezoreria nu mai are voie sa se imprumute pentru a reusi sa umple golul dintre venituri si cheltuieli.
Comentarii articol (0)