ACCES GRATUIT
Fiscul a inceput sa emita deciziile de impunere pentru veniturile din 2010. Ai 60 de zile sa platesti sumele stabilite in plus
Organele fiscale au inceput emiterea si transmiterea deciziilor de impunere anuala pentru veniturile realizate in anul 2010, in cazul persoanelor care au depus formularul 200 "Declaratie privind veniturile realizate din Romania", informeaza un comunicat de presa al Fiscului.
Articolul continuă mai jos
In urma depunerii formularelor 200 „Declaratie privind veniturile realizate din Romania” - in anul 2010 si a prelucrarii acestora, unitatile fiscale teritoriale in a caror raza teritoriala au domiciliul contribuabilii persoane fizice, au emis si vor transmite catre contribuabili formularele 250 „Decizie de impunere anuala pentru veniturile realizate din Romania de persoanele fizice”.
Formularele vor fi transmise prin posta impreuna cu confirmarea de primire fiecarui contribuabil.
Deciziile de impunere anuala pentru veniturile realizate din Romania de persoanele fizice cuprind diferente de impozit anual de regularizat „stabilite in plus”, „stabilite in minus” sau diferente de impozit pe zero.
Sumele stabilite in plus prin deciziile de impunere anuala
se vor plati de contribuabili in termen de cel mult 60 de zile de la confirmarea primirii, la unitatea fiscala teritoriala de domiciliu.
Neplata la termenul precizat anterior a diferentei de impozit se sanctioneaza cu calcularea dobanzilor si penalitatilor de intarziere pentru sumele neachitate, conform prevederilor art. 120 si 120 indice 1 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala.
In cazul deciziilor de impunere anuala cu diferente de impozit anual pe zero, contribuabilii le vor primi fara a avea obligatii de plata sau de incasat.
Sumele stabilite in minus prin deciziile de impunere anuala
se vor restitui contribuabililor astfel:
- in cazul in care in evidenta fiscala exista debite neachitate, acestea se compenseaza iar diferentele ramase se restituie;
- cand sumele de restituit sunt mai mici 5 lei, se restituie contribuabililor la cerere, in caz contrar raman in evidenta fiscala pentru eventuale compensari viitoare.
Restituirea sumelor se face prin una din cele trei modalitati, astfel: card bancar, conturi bancare sau direct la trezoreriile unitatilor fiscale de domiciliu in functie de optiunea exercitata de contribuabili prin formularele 200.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (8)