Dansatoarele sunt mai cautate decat IT-stii, anunta Adevarul.
Numai in 2011, numarul ofertelor de munca destinate dansatoarelor a depasit 3.500. Cele mai multe joburi sunt disponibile in state precum Grecia sau Italia. Mitul „vanatorii“ de IT-isti este spulberat de realitatea din piata de recrutare. Portalurile de profil arata ca angajatorii straini vor mai degraba dansatoare din Romania.
Afacerile din domeniul entertainementului cresc, in statele vestice, de la an la an. Aceasta veritabila industrie este in continua cautare de personal, iar Romania este una dintre tinte. In momentul de fata, un singur portal de recrutare gazduieste nu mai putin de 850 de oferte care se adreseaza fetelor care vor sa faca din dans o meserie.
Angajat in Romania, cu leafa de 1,3 milioane de euro pe an, titreaza Evenimentul Zilei.
Cel mai bogat salariat lucreaza in Bucuresti si a avut, anul trecut, un venit lunar de peste 112.000 de euro.
Pentru a fi bogat si a avea o viata fara griji nu trebuie neaparat sa ai propria afacere. Un roman a reusit ca, fiind angajat, sa aiba, anul trecut, un salariu de circa 112.000 euro pe luna. Altfel spus, pentru fiecare zi din 2010, acesta a fost platit cu 3.685 de euro. Lucreaza in Sectorul 3 din Bucuresti, in domeniul altor intermedieri monetare si a cumulat, in 2010, venituri de 5,66 milioane lei (1,3 milioane euro), potrivit datelor Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), transmise EVZ.
Aflati din Romania Libera Cat face la bursa linia aeriana nationala.
Pierderile suferite de Tarom in perioada 1999-2011 au fost transmise principalului actionar, statul, prin emiterea de actiuni. Astfel, capitalul social al companiei a ajuns la doua miliarde lei. Cat de mult va cantari aceasta valoare pentru investitorii?
Profiturile companiei aeriene au fost mai degraba o exceptie in perioada 1999-2010, regula fiind pierderile, arata datele financiare ale companiei. In cei 12 ani scursi de atunci, compania nationala a inregistrat doar patru ani de crestere, respectiv 2004-2007, in rest Tarom inregistrand pierderi masive care au culminat anul trecut cu un rezultat net negativ de 80 milioane de euro.
Preturile la energie si gaze, bomba inflationista cu efect intarziat, relateaza Capital.
Chiar daca, pentru finele acestui an, se asteapta o revizuire in jos a prognozei de inflatie, eliminarea subventiilor la caldura si liberalizarea preturilor la energie electrica si gaze naturale va da batai de cap Bancii Nationala in urmatorii ani.
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a revizuit, la inceputul lunii mai, prognoza de inflatie pentru acest an la 5,1%, de la 3,6%. Motivul: cresterea preturilor alimentelor si ale carburantilor. Dar aceasta ar putea fi din nou modificata. Analistii se asteapta ca banca centrala sa schimbe proiectia, de data aceasta in jos.
A doua criza gaseste Romania vulnerabila la deficit, curs si expunerea bancilor, scrie Financiarul.
Costul finantarilor ar putea creste atat pentru bugetul public, cat si pentru firme.
Tinta de deficit bugetar de 4,4% din PIB ar putea fi ratata in acest an, iar cursul de schimb leu-euro ar putea depasi maximul istoric din perioada 2008-2009. Acestea sunt consecintele pe care tara noastra le-ar putea suferi daca noul val al crizei se va acutiza, sunt de parere analistii contactati de ,,Fin.ro”.
Comentarii articol (3)