De la ZF.ro aflam ca Bancile au platit de doua ori mai putini bani la buget in prima jumatate a anului.
Statul a incasat 1,2 miliarde de euro de la companii in primul semestru din impozitul pe profit, cu 4% mai mult decat in aceeasi perioada din 2010, in timp ce sumele platite de banci s-au injumatatit. Bancile comerciale au virat in primele sase luni la buget 144,9 mil. lei (34,6 mil. euro) in contul impozitului pe profit, reprezentand doar jumatate din suma virata in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor transmise de Ministerul Finantelor pentru ZF.
Cu cat au crescut anul trecut salariile din Banca Nationala, aflam de pe Capital.ro.
Fiecare angajat al BNR a costat anul trecut institutia 115.561 de lei, potrivit raportului de activitate pe 2010. Fata de 2009, cheltuielile sunt cu aproximativ 9% mai mari ceea ce, din calculele capital.ro, indica o crestere a salariului mediu net pe institutie cu aproximativ 100 de euro pana la circa 1.250 de euro. Banca Nationala aRomaniei a cheltuit anul trecut, cu fiecare angajat 115.561 de lei pe an, mai mult cu aproximativ 10.000 de lei fata de anul 2009, potrivit situatiiilor auditate incluse in rapoartele anuale. Cu alte cuvinte, in fiecare luna, “salariatul mediu” din BNR a costat institutia cu 833 de lei mai mult. Aceasta suma reprezinta, in fapt, diferenta dintre salariul mediu lunar brut din 2009( 8.750 de lei) si cel din 2010(9.580 de lei).
Si-a castigat in instanta dreptul de a da Bac-ul, scrie Adevarul.
Lui Tudor Tatar i s-a permis sa se inscrie la examen, desi la sesiunea din vara a fost prins cu telefonul mobil la proba de matematica. Elevul de la Colegiul National „Iancu de Hunedoara“, din municipiul Hunedoara, a castigat in instanta dreptul de a fi evaluat din nou. Caz exceptional la examenul de Bacalaureat din judetul Hunedoara. Un elev din municipiul cu acelasi nume are dreptul de a sustine din nou evaluarea, in sesiunea de toamna, care a inceput ieri, cu toate ca la testarea din luna iunie a anului curent a fost prins cu telefonul mobil la proba de matematica.
Evz.ro informeaza In ce domenii ferite de criza gasesti un loc de munca.
Desi criza ne ameninta cu revenirea, exista sectoare care au reusit sa se mentina in perioadele dificile pe linia de plutire si au dat drumul la angajari. "De circa un an de zile s-au detasat cateva domenii vedeta unde a crescut numarul de angajari, acestea fiind sectorul bancar, industria alimentara, IT si bunurile de larg consum", a spus, pentru EVZ, Eugen Dumbrava, managing partner al companiei de consultanta Habar Consulting. Acesta a mentionat ca e vorba de sectoare care nu s-au confruntat cu scaderi de salarii pe fondul crizei, ci chiar cu usoare cresteri, in special in ultimul timp.
De la Jurnalul.ro aflam ca Fiscul a pus ochii pe miliardarii care nu-si platesc datoriile la stat. Vezi peste cine a trimis Blejnar “portareii”.
Miliardari din toate topurile, uniti-va! Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a luat in vizor mai multi afaceristi de top ai Romaniei care au ramas in urma cu plata taxelor catre stat. Institutia condusa de Sorin Blejnar a trimis „portareii” dupa nume grele precum Ioan Niculae, Ovidiu Tender sau fratii Micula, potrivit unei analize efecutata de revista Saptamana Financiara. Fratii Ioan si Viorel Micula ocupa prima pozitie in topul datornicilor de lux. Trei companii din imperiul sucurilor sunt datoare la stat circa 210 milioane de lei. Astfel, cele mai mari debite apar in dreptul European Food SA, de la care ANAF trebuie sa recupereze 140.426.776 de lei.
Comentarii articol (1)