Guvernul a blocat migratia functionarilor in proiecte europene, publica ZF.ro.
Functionarii care lucreaza in prezent în institutiile care ajuta la gestionarea fondurilor europene nu vor mai putea pleca în mediul privat sa lucreze în proiecte finantate de UE, potrivit unei ordonante de urgenta data de Guvern la finele lunii iunie. Potrivit unor estimari, aproape 6.000 de functionari implicati în procesul de atragere a banilor europeni s-au reorientat catre mediul privat din 2007 pana in prezent, demotivati de salariile mici.
Capital.ro scrie despre Razboiul preturilor - La cine te duci pentru internet: RDS, UPC sau Romtelecom?
Cei mai mari operatori de comunicatii locali încearca sa atraga cat mai multi clienti în retelele lor, oferind de la internet gratuit pana la pachete de servicii din ce in ce mai accesibile. RCS&RDS, Romtelecom si UPC, acestia sunt, îin ordine, cei mai mari operatori de servicii de comunicatii din tara noastra. Romtelecom este operatorul care a reusit anul acesta sa depaseasca UPC si încearca sa detroneze RCS&RDS din pozitia de lider. Pentru a ajunge pe locul doi, Romtelecom a cheltuit 40 de milioane de euro în primele sase luni ale acestui an.
CFR, cele mai scumpe cai ferate din regiune, titreaza Evz.ro.
I-am ajuns din urma pe unguri la pretul calatoriilor pe calea ferata. Dupa ultima scumpire, transportul feroviar local este cel mai scump din zona. Calatoria "cu nasul", utilizarea unui material rulant inadecvat pentru multe rute si furturile au adus CFR Calatori în pragul falimentului. Bani pentru înnoirea parcului nu sunt, iar stoparea furturilor s-a dovedit a fi un demers fara sorti de izbanda. Singura solutie gasita de autoritati pentru echilibrarea balantei societatii a fost majorarea tarifelor. La "sugestia" FMI, Guvernul a decis sa opereze o scumpire cu 18% a biletelor, începand din 14 august, ceea ce a facut ca o calatorie cu trenul în Romania sa devina cea mai scumpa din regiune.
Cum poti sa castigi bani cu bonul fiscal, aflam de pe Adevarul.
Reprezentantii IMM-urilor propun ca statul sa-i recompenseze pe cei care solicita bonul de la magazine, dupa modelul aplicat de China si de Coreea de Sud. Obisnuiti sa cereti si sa pastrati bonurile fiscale? Ei bine, acest obicei ar putea sa va aduca castiguri lunare de pana la 10.000 de lei la „Loteria bonurilor fiscale“. Oamenii de afaceri au gasit o metoda eficienta pentru a combate evaziunea fiscala. Nu cu amenzi usturatoare, ci cu ajutorul „Loteriei bonurilor fiscale", care ar creste încasarile la buget si ar aduce premii consistente celor care fac cumparaturi „corecte".
Pe Money.ro citim despre Razboiul gigantilor. Companiile care si-au distrus rivalii.
Sunt mult mai multe cazurile în care liderii unei industrii au cedat conducerea, din cauza lipsei de inovatie si autosuficientei. Iata cinci exemple din IT. Ne-am obisnuit cu Google atat de mult, încat ne vine greu sa credem ca in urma cu ceva timp nu era lider în domeniul cautarilor pe Internet. In vremurile de început ale Internetului, motoare de cautare precum Lycos, Excite sau AskJeeves isi imparteau piata de cautari online.
Sa traiti bine! Doar magazinele second-hand mai tin in viata vestita urare a presedintelui Basescu, scrie Jurnalul.ro.
Cu gandul ca si Pelinel sau Lesko bat in draci sh-urile, abordez dezinvolt buticul tixit de hainaraie din Aleea Lunguletu. Pun ochii înca de la intrare pe-o jacheta senzationala Docker’s facuta în Sudan. Ai naibii sudanezi, n-ai zice! Sta pe mine ca pe umeras, ehee, dar cate safariuri a vazut! Cu niste jeans ockers croiti în Tunis, dibuitii la sh-ul bulgarilor de pe Mihai Bravu, il fac pulbere pe Traistariu, care se imbraca si el de la sh. Am pus mana si pe-o fustita, sa-i pipai materialul. Se poarta inul. O doamna blonda, cu luminite intelectuale in priviri, imi sopteste complice: "Pentru sotie va vand un pont, încercati pe Mihalache, la doi pasi de cimitir, au niste chestii arabesti delicioase, sclipiciuri autentice".
Comentarii articol (1)