Managerii de la companiile de stat vor fi platiti cu pana la 80.000 de euro pe luna, anunta Ziarul Financiar.
Primii manageri din mediul privat care vor veni la conducerea marilor companii de stat precum Hidroelectrica, Oltchim sau Nuclearelectrica ar putea incasa salarii lunare cuprinse intre 11.000 si 75.000 de euro, la care se adauga bonusuri-record de pana la 4,5 milioane de euro pe an.
Solutii pentru firme: Finantele, cu ochii pe firmele de leasing, titreaza Evenimentul Zilei.
Din martie, s-a introdus obligatia ca aceste societati sa colecteze TVA pentru bunurile nerecuperate, masura ce poate falimenta unele firme.
In urma cu cativa ani, piata leasingului a suferit un adevarat cutremur cand Finantele s-au gandit sa solicite, de la companiile de leasing, TVA pentru comisioanele pe care aceste firme le incasau de la societatile de asigurari, pentru o activitate care de altfel este scutita de TVA.
Aflati din Capital daca Este sau nu momentul sa privatizam companiile statului.
Marile companii din sectorul public au incheiat anul 2010 cu rezultate contradictorii. Intrebarea care se pune acum este: ce-ar fi mai profitabil pentru Romania, sa le pastreze sau sa le privatizeze?
CFR SA a avut in 2010 afaceri de 1,1 miliarde de lei și pierderi nete de 1,3 miliarde. Compania Nationala a Huilei a raportat, pentru aceeași perioada, o cifra de afaceri de 663 de milioane de lei și o pierdere neta de 638 de milioane.
De ce nu este lasata BCR pe bursa, scrie Romania Libera.
AVAS considera ca nu poate influenta listarea BCR si nu are responsabilitate juridica pentru Acordul de amanare a listarii semnat de cumparator cu cele cinci SIF-uri.
Pachetul majoritar de actiuni al BCR a fost preluat de grupul austriac Erste in octombrie 2006. Prin contractul initial de privatizare Erste ar fi trebuit sa listeze BCR in cel mult trei ani de la achizitie.
Saptamana cruciala pentru banci, relateaza Financiarul.
Masacrate, pur si simplu, la burse de la inceputul verii, bancile europene se pregatesc sa tina piept unor noi provocari. Saptamana se anunta plina de riscuri pentru sistemul bancar al UE in general, dar cu precadere pentru institutiile franceze. In urmatoarele zile, europenii trebuie sa finalizeze al doilea plan de sustinere a economiei elene, agentia internationala de rating Moody’s este pe punctul de a degrada, potrivit ultimelor informatii neconfirmate oficial, sa degradeze notele acordate bancilor franceze BNP Paribas, Credit Agricole si Societe Generale.
Comentarii articol (0)