Ordinul Ministerului Finantelor Publice nr. 2.530/2011 pentru modificarea Ordinului ministrului finantelor publice nr. 2.722/2010 privind procedurile de selectare a societatilor profesionale civile de avocati din Romania sau din strainatate pentru acordarea de asistenta juridica pentru Programul-cadru de emisiuni de titluri de stat pe termen mediu "Medium Term Notes", a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 648, din 12 septembrie 2011.
In temeiul art. 10 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ulterioare, ministrul finantelor publice emite urmatorul ordin:
Articol unic. - Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2.722/2010 privind procedurile de selectare a societatilor profesionale civile de avocati din Romania sau din strainatate pentru acordarea de asistenta juridica pentru Programul-cadru de emisiuni de titluri de stat pe termen mediu „Medium Term Notes”, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 783 din 23 noiembrie 2010, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
1. In anexa nr. 1, la articolul 4 alineatul (2), teza a II-a va avea urmatorul cuprins:
„Pretul aferent fiecarei tranzactii individuale efectuate in conformitate cu Regulamentul S in cadrul programului nu va depasi 50% din oferta financiara aferenta activarii programului si tranzactiei inaugurale si se va incadra in limita alocarilor bugetare. Pretul aferent fiecarei tranzactii individuale in conformitate cu Regula 144A din Legea valorilor mobiliare din SUA nu va depasi 50% din oferta financiara declarata castigatoare pentru revizuirea programului, in conformitate cu regula mai sus mentionata, si se va incadra in limita alocarilor bugetare.”
2. In anexa nr. 11, la articolul 1, alineatul (2) va avea urmatorul cuprins:
„(2) Achizitia serviciilor de asistenta juridica mentionate la alin. (1) se face de catre Ministerul Finantelor Publice, prin aplicarea unei proceduri competitive proprii, denumita in continuare cerere de oferte, organizata in temeiul art. 16 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 337/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.”
3. In anexa nr. 11, la articolul 4, alineatul (3) va avea urmatorul cuprins:
„(3) Pretul aferent tranzactiilor individuale in cadrul programului efectuate in conformitate cu Regulamentul S nu va depasi suma de 22.499,50 euro, iar pretul aferent tranzactiilor individuale in cadrul programului efectuate in conformitate cu Regula 144A din Legea valorilor mobiliare din SUA nu va depasi 50% din oferta financiara declarata castigatoare in urma aplicarii prezentei proceduri, aferenta revizuirii programului in conformitate cu Regula 144A din Legea valorilor mobiliare din SUA, si se va incadra in limita alocarilor bugetare.”
4. In anexa nr. 11, la articolul 12, alineatul (2) va avea urmatorul cuprins:
„(2) Anuntul privind societatile profesionale civile de avocati castigatoare va fi publicat pe site-ul MFP si in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, corespunzator valorii maxime ce se estimeaza ca va fi platita in baza contractului-cadru.”
5. In anexa nr. 11, la articolul 15, alineatul (4) va avea urmatorul cuprins:
„(4) In cazul in care societatile de avocati selectate in conformitate cu art. 3 alin. (1) din anexa nr. 1 la ordin se afla in imposibilitatea prestarii serviciilor juridice specificate la art. 1 alin. (3) din anexa nr. 1 la ordin, mandatul pentru tranzactiile efectuate in conformitate cu Regulamentul S se acorda in urma solicitarilor de cereri de oferta din partea societatii/societatilor, asocierii/asocierilor, respectiv consortiului/consortiilor de avocati selectate conform prezentei proceduri care ofera pretul cel mai mic, care nu poate depasi suma de 22.499,50 euro, sau in cazul in care oferta de pret este egala, celui care a intrunit punctajul cel mai mare la oferta tehnica.”
6. In anexa nr. 11, la anexa B la procedura‚ la punctul 3 litera c), teza a II-a va avea urmatorul cuprins:
„Pentru calificare, cel putin 2 dintre membrii nominalizati trebuie sa fi acordat asistenta juridica pentru cel putin o tranzactie propusa in cadrul criteriilor prevazute la pct. 4 lit. a.2) si a.3).”
7. In anexa nr. 11, la anexa B la procedura‚ la punctul 4, litera a) va avea urmatorul cuprins:
„a) oferta tehnica - anexa nr. 1: a.1) numarul de programe MTN pentru emitenti suverani sau unitati ale administratiei publice locale, precum si pentru companii private si de stat pentru care ofertantul a implementat Regula 144A din Legea valorilor mobiliare din SUA si pentru care a acordat asistenta juridica privind legislatia Statelor Unite ale Americii, in vederea revizuirii documentatiei unui program implementat sub Regulamentul S; a.2) numarul de programe MTN pentru emitenti suverani sau unitati ale administratiei publice locale, precum si pentru companii de stat pentru care ofertantul a acordat asistenta juridica privind legislatia Statelor Unite ale Americii si a implementat Regula 144A; a.3) numarul de tranzactii finalizate in cadrul unui program MTN si numarul de tranzactii individuale finalizate pentru emitenti suverani sau unitati ale administratiei publice locale, precum si pentru companii de stat, in conformitate cu Regula 144A.”
8. In anexa nr. 11, la anexa B la procedura, punctul 8.1 va avea urmatorul cuprins:
„8.1. Punctajul ofertei tehnice:
a) numarul de programe MTN pentru emitenti suverani sau unitati ale administratiei publice locale, precum si pentru companii private si de stat pentru care ofertantul a implementat Regula 144A din Legea valorilor mobiliare din SUA si pentru care a acordat asistenta juridica privind legislatia Statelor Unite ale Americii, in vederea revizuirii documentatiei unui program implementat sub Regulamentul S - cate doua puncte pentru fiecare program, dar nu mai mult de 10 puncte;
b) numarul de programe MTN pentru emitenti suverani sau unitati ale administratiei publice locale, precum si pentru companii de stat pentru care ofertantul a acordat asistenta juridica privind legislatia Statelor Unite ale Americii si a implementat Regula 144A din Legea valorilor mobiliare din SUA - cate 5 puncte pentru fiecare program implementat, dar nu mai mult de 50 de puncte;
c) numarul de tranzactii finalizate in cadrul unui program MTN si numarul de tranzactii individuale finalizate pentru emitenti suverani sau unitati ale administratiei publice locale, precum si pentru companii de stat, in conformitate cu Regula 144A din Legea valorilor mobiliare din SUA - cate 5 puncte pentru fiecare tranzactie, dar nu mai mult de 40 de puncte.”
9. In anexa nr. 11, la anexa B la procedura, la punctul 9, alineatul (3) va avea urmatorul cuprins:
„(3) Pretul contractului va fi stabilit in mandat in functie de tipul serviciilor de asistenta juridica solicitate conform art. 1 alin. (3) din anexa nr. 11 la ordin. Pretul aferent tranzactiilor individuale in cadrul programului efectuate in conformitate cu Regulamentul S nu va depasi suma de 22.499,50 euro, iar pretul aferent tranzactiilor individuale in cadrul programului efectuate in conformitate cu Regula 144A din Legea valorilor mobiliare din SUA nu va depasi 50% din oferta financiara declarata castigatoare in urma aplicarii prezentei proceduri, aferenta revizuirii programului in conformitate cu regula mai sus mentionata, si se va incadra in limita alocarilor bugetare.”
10. In anexa nr. 11, la anexa B la procedura, la punctul 10, alineatele (2) si (4) vor avea urmatorul cuprins:
„(2) Mandatul pentru tranzactiile efectuate in conformitate cu Regula 144A se acorda, dupa incheierea contractului-cadru de asistenta juridica, societatii/societatilor, asocierii/asocierilor, respectiv consortiului/consortiilor de avocati selectate, tinandu-se cont de disponibilitatea efectiva a fiecaruia pentru realizarea mandatului solicitat, celui care ofera pretul cel mai mic pe tranzactie, fara ca acesta sa depaseasca 50% din oferta financiara declarata castigatoare in urma aplicarii prezentei proceduri, aferenta revizuirii programului in conformitate cu Regula 144A din Legea valorilor mobiliare din SUA, cu incadrarea in limita alocarilor bugetare
(4) In cazul in care societatile profesionale civile de avocati selectate in conformitate cu art. 3 alin. (1) din anexa nr. 1 la ordin se afla in imposibilitatea prestarii serviciilor juridice specificate la art. 1 alin. (3) din anexa nr. 1 la ordin, mandatul pentru tranzactiile efectuate in conformitate cu Regulamentul S se acorda, in urma solicitarilor de cereri de oferta, societatii/societatilor, asocierii/asocierilor, respectiv consortiului/consortiilor de avocati selectate conform prezentei proceduri, care ofera pretul cel mai mic, dar care nu poate depasi suma de 22.499,50 euro, sau in cazul in care oferta de pret este egala, celui care a intrunit punctajul cel mai mare la oferta tehnica.”
11. In anexa nr. 11, la anexa B la procedura, anexa nr. 1 la caietul de sarcini va avea urmatorul cuprins:
In fisierul atasat puteti consulta Anexa nr. 1 la caietul de sarcini.
12. In anexa nr. 11, la anexa C la procedura, punctul 3.2 va avea urmatorul cuprins:
„3.2. Beneficiarul se obliga sa plateasca prestatorului pretul convenit in cazul in care, in baza mandatului acordat, prestatorul asigura prestarea de servicii juridice precizate la pct. 3.1. Pretul aferent fiecarei tranzactii individuale in conformitate cu Regula 144A din Legea valorilor mobiliare din SUA nu va depasi 50% din oferta financiara declarata castigatoare pentru revizuirea programului in conformitate cu regula mai sus mentionata. Pretul aferent fiecarei tranzactii individuale efectuate in conformitate cu Regulamentul S in cadrul programului nu va depasi suma de 22.499,50 euro.”
Ministrul finantelor publice, Gheorghe Ialomitianu
Bucuresti, 12 septembrie 2011.
Nr. 2.530.
Comentarii articol (0)