Cum economisesti eficient pe timp de criza si nu numai, poti citi in Capital.
Plasamentele in produse cu componenta investitionala sunt o solutie pentru a te feri de socurile specifice crizei, mai ales atunci cand randamentul este garantat peste zero.
Daily Business titreaza: Criza, muma si ciuma: Petrolistii prospera, industria alimentara saraceste.
Companiile din industria alimentara risca profituri mai mici sau chiar faliment din cauza continuarii tendintei de scadere a cererii, fenomen survenit si de pe urma scumpirii carburantilor. In acelasi timp, companii din industria petroliera inregistreaza profituri record, desi se confrunta cu aceeasi problema: diminuarea consumului.
Un imperiu agricol din Romania se prabuseste, informeaza Money.ro.
Dupa ce luna trecuta Tribunalul Bucuresti a admis cerea de insolventa a firmei SC Agrocereal Carani Srl, parte din grupul Aton Transilvania, a venit randul altor trei firme din acelasi grup sa se apere de creditori.
Romania Libera relateaza: Datorii de 5 miliarde euro. Unde ne-au dus managerii numiti politic.
Romania libera incepe de azi o serie de articole dedicate situatiei dezastruoase in care au ajuns companiile romanesti de stat. Managemenul dezastruos, sub controlul guvernelor ultimilor zece ani, a condus la cresterea datoriilor acestor companii la 5 miliarde de euro. Multe dintre acestea ar trebui sa aloce tot profitul lor pe urmatorii zece ani doar pentru a scapa de obligatii. Jumatate din datorii revin principalelor trei societati de cale ferata: 2,4 miliarde euro, mai mult decat este deficitul bugetar al Romaniei estimat pentru 2012.
Romania din noiembrie 2008 vs. Romania de azi: Criza nu i-a invatat nimic pe cei care ne conduc. Oficialii dau copy-paste la discursurile de la inceputul crizei, scrie Ziarul Financiar.
Cei mai puternici oameni din politica romaneasca repeta in aceasta toamna discursurile opti-miste din 2008, cand criza lovea pe toata lumea, dar in Romania "situatia era sub control", imprumurile de la FMI erau o varianta exclusa, iar economia Romaniei urma sa creasca cu 2% in anul urmator. In prezent intreaga Europa se lupta sa salveze Grecia, iar Italia devine si ea o "oaie neagra" a zonei euro, la Bucuresti se vorbeste despre faptul ca Romania are "toate centurile de siguranta", desi aproape 20% din sistemul bancar este controlat de institutii elene. De altfel, "centura de siguranta" e un termen preferat de presedintele Traian Basescu, care spunea in martie 2009, inainte de acordul de imprumut extern de 20 de miliarde de euro, ca acesta "este doar o centura de siguranta".
Comentarii articol (0)