Romania, tara unde intreprinzatorii stau la coada sa-si plateasca taxele, scrie Zf.ro.
In pofida zecilor de milioane de euro cheltuite pe sisteme informatice, intreprinzatorii stau la cozi ore intregi, in strada, sa-si plateasca taxele. Modernizarea statului se dovedeste o vorba goala. Firmele au ajuns sa angajeze special oameni sa stea la cozile ANAF. Nervi, aglomeratie, imbranceli si nemultumire - aceasta era atmosfera ieri dimineata din fata sediului Administratiei Fiscale a Sectorului 2 unde circa 100 de oameni stateau la coada pentru a depune la ghisee documente necesare pentru plata impozitelor si taxelor catre statul roman.
PANICA: Mii d,e oameni au inceput sa-si retraga economiile de la banci titreaza Capital.
Mii de oameni, cuprinsi de panica din cauza actualei crize financiare, au inceput sa-si retraga economiile de la banci. Riscul de 'bank run' (criza de lichiditati) este principala ingrijorare a bancherilor, scrie ziarul Le Monde in editia de marti. De-a lungul istoriei, au mai fost asemenea momente celebre de 'bank run', ca de exemplu in Regatul Unit, in 1797, in timpul razboaielor napoleoniene sau a crizei din 1929 din Statele Unite, sau, mai recent, in 2008, in Marea Britanie, in cazul bancii Northern Rock.
De unde va da Romania banii inapoi la FMI?, aflam de la Adevarul.ro.
Incepand din 2012, va trebui sa returnam finantatorilor de la Washington 13,4 miliarde de euro. Daca nu va avea fonduri, Guvernul va fi nevoit sa creasca taxele, iar leul se va deprecia. A venit si anul de gratie 2012, in care vom incepe sa rambursam banii luati prin controversatul imprumut de la Fondul Monetar International (FMI), in valoare totala de aproximativ 13,4 miliarde de euro. Dincolo de discutiile privind (in)eficienta cu care au fost folositi acesti bani, adevarata problema pe care o vom avea de rezolvat in urmatorii patru ani este de unde vom face rost de fonduri pentru a ne plati ratele, dobanzile si comisioanele aferente acestui imprumut.
Money.ro ne spune Ce energie vom consuma in 2030.
Ponderea petrolului in mixul energetic va descreste semnificativ in deceniile ce vin, iar cea mai mere crestere va fi inregistrata pe sectorul energiei din surse regenerabile, potrivit unei cercetari a British Petroleum (BP).
Zona euro, IN RECESIUNE! Cum sa nu ratam sansa de a fi PE PLUS, informeaza Evz.ro.
Romania are toate sansele sa nu urmeze trendul zonei euro, care ar putea intra in recesiune, daca vor fi evitate promisiunile specifice anului electoral. Ipoteza intrarii zonei euro in recesiune apare tot mai des in analizele economice si in prognozele publicate in ultimele zile.
Comentarii articol (0)