ACCES GRATUIT
In 2011, cele mai multe locuri de munca vacante s-au regasit in zona Bucuresti-Ilfov
In 2011, numarul mediu anual al locurilor de munca vacante a fost de 26.100, in crestere cu 1.800 locuri fata de anul anterior, informeaza un studiu publicat recent de Institutul National de Statistica (INS). Acelasi studiu arata ca Bucuresti-Ilfov este regiunea care a oferit cele mai multe locuri vacante, peste 6.000.
Articolul continuă mai jos
Industria prelucratoare a oferit cele mai multe locuri de munca anul trecut
Peste o treime din numarul total al locurilor de munca vacante in 2011 s-au regasit in industria prelucratoare (8.900 locuri vacante), unde rata a avut o valoare medie anuala de 0,90%.
Sectorul bugetar insumeaza 25% din totalul locurilor de munca vacante, cele mai multe regasindu-se in activitatile de sanatate si asistenta sociala (3.100 locuri), administratia publica (2.800 locuri) si invatamant (600 locuri), arata studiul INS.
In industria extractiva angajatorii au prezentat cea mai redusa cerere de forta de munca salariata, adica doar 30 de locuri vacante.
Care au fost domeniile cu cele mai multe locuri de munca vacante?
Potrivit INS, cele mai multe locuri vacante au fost ca
operatori la instalatii si masini, asamblori de masini si echipamente, dar si ca
muncitori necalificati.
Aproape 22% din numarul total al locurilor de munca vacante s-au regasit in randul ocupatiilor de
specialisti in diverse domenii de activitate (5.700 locuri vacante).
Cea mai redusa disponibilitate a cererii de forta de munca s-a constatat pentru ocupatiile de lucratori calificati in agricultura, silvicultura si pescuit, urmata de membrii ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori (1.000 de locuri).
Prin comparatie cu anul 2010, anul 2011 a inregistrat cresteri in majoritatea grupelor majore de ocupatii, cea mai semnificativa fiind pentru ocupatiie de muncitori necalificati.
Bucuresti-Ilfov, regiunea ce a oferit peste 6.000 de locuri de munca
Potrivit INS, cele mai multe locuri de munca vacante au fost in regiunea Bucuresti-Ilfov (6.200 locuri), adica aproape 24% din numarul locurilor de munca vacante din intreaga tara.
La polul opus, angajatorii din regiunea Sud-Vest Oltenia au declarat cele mai putine locuri de munca vacante (1.500 locuri vacante).
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)