avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incadrare in COR pentru un muncitor necalificat.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incadrare in COR pentru un muncitor necalificat.

Buna ziua.
As avea si eu o nedumerire. Am o societate care se ocupa cu fabricarea mobilierului si trebuie sa angajez o persoana necalificata, dar cand vreau sa-i introduc datele in Revisal si sa-i selectez ocupatia nu gasesc in lista nici o optiune care sa se potriveasca cu ceea ce face el. Mentionez ca rolul lui in firma este unul general, adica se ocupa cu mai multe chestii monteaza/ ambaleaza/ cara diferite piese de mobilier. Daca ma poate ajuta cineva i-as fi recunoscator. Ma gandeam sa aleg urmatoarea varianta 932007 - Muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor, doar ca nu stiu la ce piese se refera.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 21:13, 11 Aprilie 2011
Eu nu m-am ingrijorat prea mult cu incadrarea totala, pentru ca trebuie sa stis ca COR-ul este mai mult o stadistica decat o obligatia sustantiva cu amenzile.

Citesc de la norma: "Lucrarea este conceputa ca un instrument necesar, adresandu-se tuturor celor care gestioneaza si prelucreaza informatii statistice referitoare la ocupatii, la nivel macro- sau microeconomic, si este destinata, in principal, clasificarii si codificarii corecte a ocupatiilor inregistrate cu privire la populatia ocupata, someri, locuri vacante etc....

O importanta utilizare a acestei clasificari consta in identificarea necesitatilor de calificare prin intermediul informatiilor codificate privind locurile de munca vacante. Analog, informatiile cu privire la calificarile persoanelor aflate in somaj sunt codificate si centralizate utilizand clasificarea ocupatiilor din Romania (COR)...

Clasificarea ocupatiilor este un instrument util in studierea fenomenelor demografice, a fenomenelor legate de piata muncii, ca de exemplu structura ocupationala a somerilor si orientarea fortei de munca, oferind un plus de cunoastere in domeniile analizate.

Odata zis asta, clasificarea este bine gandita:
GRUPA MAJORA 9 Muncitori necalificati:"realizarea de lucrari simple in industria miniera, constructii, lucrari publice si in industria prelucratoare"
Subgrup majora: 93 " Muncitori necalificati in industria...prelucratoare..."
Grupe minore932 Muncitori necalificati in industria prelucratoare
Grupa de baza 9320 Muncitori necalificati in industria prelucratoare: Citesc. "Muncitorii necalificati din industria prelucratoare realizeaza operatii simple cum sunt: sortarea manuala a produselor si pieselor; asamblarea simpla a pieselor; ambalarea manuala a materiilor prime sau produselor in cutii, saci, lazi si alte ambalaje sau recipiente, in vederea transportarii sau stocarii lor; ridicarea, transportarea, incarcarea, descarcarea si spalarea materiilor prime sau produselor, in intreprinderi".
Si prin eliminarea poti sa alegi ocupatia ce ai spus: pentru ca vorbind de industria prelucratoara de lemn, piese sunt de lemn, (care a fost introdusa prin procedura de actualizare prin ordin (Ministerul Muncii) 9/2005 si 14/2005: 932005)chiar puteati aleg si ambalarea: muncitor necalificat la ambalarea produselor solide si semisolide. Dar celelalta se incadreaza mai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare cor MDorinaPopa MDorinaPopa Buna ziua, Intr-o firma de IT, cum incadrati pe post (cod COR) persoanele care se ocupa de CQ (control calitate)? Multumesc! (vezi toată discuția)
Exista functia de ,,muncitor calificat,,? caci in baza acestei ... dancoman dancoman Exista functia de ,,muncitor calificat,,? Caci in baza acestei functii angajatii sunt efectiv obligati sa faca ,,de toate,,. In sensul ca nu se tine cont ca ... (vezi toată discuția)
Cor RACF RACF VA ROG UN COD COR PENTRU MUNCITOR NECALIFICAT (vezi toată discuția)