avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incadrare COR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incadrare COR

Buna ziua,

Intr-o firma de IT, cum incadrati pe post (cod COR) persoanele care se ocupa de CQ (control calitate)?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MDorinaPopa , utilizator 10:06, 28 Iunie 2016
Puteti folosi codul COR 754301 - Controlor calitate
Multumesc, dar nu ma ajuta (de aceea am si precizat ca e vorba de o firma IT). Mai jos e ce am preluat de pe rubiniat referitor la codul COR 754301 dat de dvs.

"Apartenența

Grupa majora 7 - Muncitori calificati si asimilati

Subgrupa majora 75 - Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

Grupa minora 754 - Alti muncitori calificati

Grupa de baza 7543 - Sortatori si controlori de calitate pentru produse (exclusiv mancaruri si bauturi)

Sortatorii si controlorii de calitate pentru produse (exclusiv mancaruri si bauturi) verifica, testeaza, sorteaza, iau esantioane si cantaresc materiile prime, componentele fabricate si bunurile necomestibile produse sau vandute pentru a asigura conformitatea cu standardele de calitate si pentru a identifica defectele, uzura si abaterile de la specificatii, precum si pentru clasificarea si sortarea acestora in functie de calitatea lor."
Nu vad de ce nu se incadreaza , intrucat in fisa postului de controlor de calitate se pot mentiona atributii legate de IT.
Nu mi se pare normal se adaug atributii specifice unui post IT intr-o fisa de post care se adreseaza muncitorilor calificati din industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii (revi cu "Grupa de baza 7543 - Sortatori si controlori de calitate pentru produse (exclusiv mancaruri si bauturi)"
Fisa de post o stabileste angajatorul, potrivit art.40 alin.1 lit. b c.mun.

Clasificarea Ocupatiilor din Romania nu stabileste niciun continut al fisei postului ... daca observati , codul COR mentionat de mine nu interzice folosirea lui si in alte domenii.
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Controlor calitate in industria textila cor 754301 irina_trusca irina_trusca Buna ziua, M-ar interesa sa aflu ce calificare trebuie sa aiba o persoana pentru a fi angajata controlor calitate in industria textila. Am gasit in COR ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un cod cor pentru incadrarea ... abraxaint abraxaint Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un cod cor pentru incadrarea unui muncitor necalificat angajat in industria de prelucrarea lemnului. Multumesc! (vezi toată discuția)
Incadrare cor FlorinCristianasdasdas FlorinCristianasdasdas Buna ziua, In momentul de fata ocup pozitia de Quality Analyst iar incadrarea mea in COR este de Operator introducere, validare si prelucrare date. Conform ... (vezi toată discuția)