avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incadrare COR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incadrare COR

Buna ziua,

In momentul de fata ocup pozitia de Quality Analyst iar incadrarea mea in COR este de Operator introducere, validare si prelucrare date. Conform codurilor din COR si fisa postului, cele doua nu au nici o treaba. Din ce am cautat,
urmatorul cod COR ar trebui sa fie folosit pentru munca pe care o fac eu in momentul acesta.
Cod COR 2519 Analisti programatori in domeniul software neclasificati in grupele de baza anterioare

Nivelul de instruire: 4 (studii superioare)
Aceasta grupa de baza cuprinde proiectantii de aplicatii informatice si analistii neclasificati in alta parte in grupa minora 251 - Analisti programatori in domeniul software. De exemplu aceasta grupa de baza include acei profesionisti specializati in asigurarea calitatii, inclusiv testarea programelor informatice (software).

Ce se intampla cu contractul meu sau cu firma angajatoare daca nu respecta codurile COR si incadreaza necorespunzator persoanele angajate? Primesc amenda, este nul contractul? Mentionez ca am toate cerintele necesare in cazul in care mi s-ar schimba incadrarea.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iuliana_my , utilizator 16:19, 3 Ianuarie 2019
1. art.15 din Legea 76/2002 : Utilizarea Clasificării ocupaţiilor din România este obligatorie la completarea documentelor oficiale.

Neutilizarea Clasificării ocupaţiilor din România constituie contraventie sanctionata de catre Inspecţia Muncii.

2. Quality Analyst = analist calitate, cod 214131 , nivelul de studii - 4 (studii superioare)
Buna,
Imi puteti spune daca acest cod COR 214131 se poate sa fie fie scutit de impozit cum sunt cei din IT ?
Pe contractul de la noul angajator nu scrie nimic, desi m-au asigurat verbal ca nu se va impozita normal.
Multumesc anticipat pentru lamurire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit pe venit pt programatori (cod cor 251901) yoz2k3 yoz2k3 Salut. In urma modificarilor art. 55 alin 4 din Codul fiscal in ceea ce priveste impozitul pe venit pentru categoria de angajati ce au ca atributii crearea de ... (vezi toată discuția)
Incadrare cor MDorinaPopa MDorinaPopa Buna ziua, Intr-o firma de IT, cum incadrati pe post (cod COR) persoanele care se ocupa de CQ (control calitate)? Multumesc! (vezi toată discuția)
Obligativitate respectare nivel studii indicat in cor pentru functia respectiva radumititean radumititean Este obligatorie respectarea nivelului minim de studii mentionat de COR pentru o anumita ocupatie, in conditiile in care nu este una pentru care exista ... (vezi toată discuția)