avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incadrare COR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incadrare COR

Buna ziua,

Intr-o firma de IT, cum incadrati pe post (cod COR) persoanele care se ocupa de CQ (control calitate)?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MDorinaPopa , utilizator 10:06, 28 Iunie 2016
Intr-adevar, continutul fisei de post este stabilit de catre agajator; insa am mari retineri de a trece atributii specifice unui post in domeniul IT pe un cod COR destinat exclusiv domeniului de mancare si bautura:

"7543 Sortatori şi controlori de calitate pentru produse (exclusiv mâncăruri şi băuturi)
Sortatorii şi controlorii de calitate pentru produse (exclusiv mâncăruri şi băuturi) verifică, testează, sortează, iau eşantioane şi cântăresc materiile prime, componentele fabricate şi bunurile necomestibile produse sau vândute pentru a asigura conformitatea cu standardele de calitate şi pentru a identifica defectele, uzura şi abaterile de la specificaţii, precum şi pentru clasificarea şi sortarea acestora în funcţie de calitatea lor.
754301 controlor calitate"
(paragraf preluat din ORDINUL Nr. 1832/856 din 6 iulie 2011privind aprobarea Clasificării ocupaţiilor din România - nivel de ocupaţie (şase caractere) de pe [ link extern ] )

Daca nu e nici o problema in a folosi acest cod COR, ce rost mai are clasificarea intr-un anumit domeniu?

Codul COR sugerat de dvs se leaga de:

1 - grupa 7 :
" 7 Muncitori calificaţi şi asimilaţi
Muncitorii calificaţi şi asimilaţii acestora aplică cunoştinţe şi competenţe specifice în
domenii privind construirea şi întreţinerea clădirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea
maşinilor-unelte sau fabricarea, montarea, întreţinerea şi repararea utilajelor, echipamentelor
ori uneltelor, executarea lucrărilor specifice de imprimare şi producere sau procesare a
produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrările sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu acţionare manuală şi al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic şi timpul necesar pentru sarcini specifice, precum şi pentru îmbunătăţirea calităţii produselor. Sarcinile efectuate necesită o înţelegere a tuturor etapelor procesului de producţie, a materialelor şi uneltelor folosite, precum şi a naturii şi scopului produsului final."

2 - subgrupa majora 75:
"75 Muncitori calificaţi în industria alimentară, prelucrarea lemnului, confecţii şi alţi lucrători asimilaţi
Muncitorii calificaţi în industria alimentară, prelucrarea lemnului, confecţii şi alţi lucrători
asimilaţi acestora se ocupă cu prelucrarea şi procesarea materiilor prime din agricultură şi
pescuit în produse alimentare şi în alte produse, precum şi cu producerea şi repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blană, piele sau alte materiale. Lucrările sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu acţionare manuală ori de altă natură, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic şi timpul necesar pentru sarcini specifice, precum şi pentru îmbunătăţirea calităţii produselor."

3 - grupa minora 754:
"754 Alţi muncitori calificaţi
Alţi muncitori calificaţi desfăşoară activităţi sub suprafaţa apei, utilizând aparate subacvatice de respirat, poziţionează, montează şi detonează explozibile, inspectează şi testează materii prime, produse şi componente fabricate, elimină organismele nedorite pentru prevenirea deteriorării culturilor agricole, clădirilor şi altor structuri. Această grupă de bază include ocupaţii din domeniul comercial şi meşteşugăresc neclasificate în altă parte în grupa majoră 7 -Muncitori calificaţi şi asimilaţi"

Nu am facut altceva decat sa urmaresc definitia fiecarei grupe si subgrupe in parte, conform Ordinului mentionat mai sus, si de aceea insist cu faptul ca nu cred ca se potriveste domeniului IT codul COR indicat de dvs.

Doresc sa stiu, cei din departamenul de Resurse Umane din firme IT, sub ce cod COR si-au incadrat personalul care se ocupa de partea de CQ?
Postati si textul de lege care interzice folosirea acelui cod COR in alte domenii ?

Daca nu vedeam in practica , nu v-as fi sugerat sa folositi acel cod COR.
Va multumesc pentru ajutor!

Mi-am gasit singura raspunsul, tot din ordinul citat de mine (trec aici in cazul in care vor mai fi, probabil, persoane interesate):

"2519 Analişti programatori în domeniul software neclasificaţi în grupele de bază anterioare
Această grupă de bază cuprinde proiectanţii de aplicaţii informatice şi analiştii neclasificaţi
în altă parte în grupa minoră 251 - Analişti programatori în domeniul software. De exemplu această grupă de bază include acei profesionişti specializaţi în asigurarea calităţii, inclusiv testarea programelor informatice (software).
251901 consultant în informatică"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Controlor calitate in industria textila cor 754301 irina_trusca irina_trusca Buna ziua, M-ar interesa sa aflu ce calificare trebuie sa aiba o persoana pentru a fi angajata controlor calitate in industria textila. Am gasit in COR ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un cod cor pentru incadrarea ... abraxaint abraxaint Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un cod cor pentru incadrarea unui muncitor necalificat angajat in industria de prelucrarea lemnului. Multumesc! (vezi toată discuția)
Incadrare cor FlorinCristianasdasdas FlorinCristianasdasdas Buna ziua, In momentul de fata ocup pozitia de Quality Analyst iar incadrarea mea in COR este de Operator introducere, validare si prelucrare date. Conform ... (vezi toată discuția)