Saptamana trecuta a avut loc lansarea cartii "Arbitrajul intern si international. Reglementare. Doctrina. Practica arbitrala si judiciara", aparuta la Editura Universul Juridic sub semnatura lui Tudor Chiuariu, partener fondator al Chiuariu & Asociatii. Dezbaterea organizata cu aceasta ocazie de catre societatea de avocatura Chiuariu si Asociatii a fost conceputa ca o pledoarie pentru arbitrajul comercial si l-a avut ca invitat special pe Paolo Michele Patocchi.
Newsletter avocatnet.ro: 10 lucruri de știut astăzi! Primești gratuit, zilnic, în căsuța ta de email, sinteza zilei avocatnet.ro cu cele mai importante noutăți, știri și analize de context.
Patocchi este avocat partener al societatii elvetiene de avocatura Lenz & Staehelin si coordonator al departamentului de arbitraj international din cadrul acesteia. De asemenea, Patocchi este arbitru in proceduri in fata Curtii Internationale de Arbitraj Comercial de pe langa Camera Internationala de Comert (ICC) si membru afiliat al Comisiei de Drept Comercial International a Natiunilor Unite (UNCITRAL).
Alaturi de Tudor Chiuariu, partener fondator al societatii Chiuariu si Asociatii, vorbitor invitat la dezbatere a fost Radu Bogdan Bobei, arbitru comercial international, lector universitar al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti si redactor-sef al Revistei Romane de Arbitraj.
Consideratiile privind intentia de a supune litigiul spre solutionare arbitrajului, tendintele internationale ale arbitrajului intern si dezvoltarea culturii arbitrajului au fost principalele teme ale dezbaterii.
La eveniment au participat antreprenori, reprezentati ai unor companii nationale si multinationale, precum si consultanti, juristi, arbitrii comerciali si jurnalisti.
Conform datelor furnizate de Curtea de Arbitraj International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, in ultimii trei ani, piata romana de arbitraj comercial a inregistrat o crestere de peste 85% a valorilor maxime disputate. Daca, in 2008, cea mai mare suma ce facea obiectul unui dosar la instituția romana de arbitraj international era de aproximativ 2 milioane euro, valoarea medie a celor mai mari sume din dosarele inregistrate in perioada 2009-2011 a ajuns la aproape 16 milioane euro.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)