Facebook si-a actualizat recent politica de confidentialitate, aducand clarificari in privinta lucrurilor care se intampla cu datele voastre personale. Multi analisti considera ca, odata cu modificarile recente, limitele in care Facebook poate dispune de datele noastre personale au fost acoperite de ceata. Ca sa afle toata lumea ce s-a schimbat, Facebook a publicat noua forma a politicii de confidentialitate subliniind cu rosu schimbarile. E un document lung, de peste 10 pagini, pe care suntem siguri ca nu l-ati citit in intregime. Asa ca va facem noi un rezumat.
Newsletter avocatnet.ro: 10 lucruri de știut astăzi! Primești gratuit, zilnic, în căsuța ta de email, sinteza zilei avocatnet.ro cu cele mai importante noutăți, știri și analize de context.
Iata opt lucruri pe care ar trebui sa le stiti. De asemenea, iata un document la care face trimitere PCMag.com, care prezinta in termeni comparati schimbarile din politica de confidentialitate de la Facebook.
1. Anumite date sunt intotdeauna vizibile.
Numele dumneavoastra, poza de profil, sexul si altele. Mai mult, daca lasati profilul ca fiind public, acesta va putea fi regasit in listele de rezultate ale motoarelor de cautare. Daca vreti sa il faceti privat, intrati in contul dumneavoastra, dati click pe Privacy Settings / Applications si apoi alegeti bifa Websites / Edit your settings.
2. Aveti grija ce scrieti in Facebook.
Mesajele dumneavoastra nu sunt intotdeauna sterse, nici chiar atunci cand va stergeti contul. Probabil nu stiati, dar mesajele sunt stocate separat de contul dumneavoastra. Asa se face ca alti oameni, care vad acum status-ul dumneavoastra, vor continua sa il vada chiar si dupa ce v-ati sters contul.
3. Facebook analizeaza marcile mentionate de dvs in mesajele scrise pe Facebook.
Motivul pentru care o face e simplu, iar Facebook exemplifica ideea intr-un mod extrem de sugestiv: daca dati "like" unei pagini care are legatura cu o masina si daca mentionati o marca de masina intr-un mesaj, atunci Facebook ar putea sa va plaseze in categoria "potentiali cumparatori de masini" si ar putea lasa un advertiser, in viitor, sa "tinteasca" aceasta categorie prin reclame.
4. Desi au existat intotdeauna zvonuri cu privire la faptul ca echipa Facebook intervine pe anumite mesaje, acum lucrurile sunt clare. Daca amenintati ca va sinucideti ori daca sugerati ideea ca i-ati putea rani pe altii, e posibil sa vedeti mesajele disparand.
5. Facebook are dreptul de a transfera datele voastre personale catre alte "dispozitive". Cu alte cuvinte, odata ce ati introdus date personale in Facebook, contactele pe care le aveti isi pot salva datele voastre pe telefoanele lor mobile (de aceea unele telefoane mobile va intreaba daca nu vreti sa va sincronizati contactele cu contactele din contul de Facebook). Nu va publicati deci numarul de telefon, daca nu vreti sa il stie si altcineva.
6. Reclamele care folosesc datele voastre introduse in contul de Facebook.
Pana acum, Facebook limita la 180 de zile mentinerea datelor personale partajate cu Facebook de catre partenerii de publicitate. Acum, aceasta limita a devenit interpretabila, din moment ce Facebook va tine aceste date cata vreme este nevoie pentru a va servi publicitate folosindu-se de ele.
7. Folosirea datelor voastre nu este limitata la accesarea Facebook.com.
Datele voastre personale inscrise in Facebook.com vor fi folosite pentru va "tinti" cu mesaje publicitare, chiar si atunci cand nagivati pe alte site-uri.
8. Aplicatiile sterse nu sterg datele dumneavoastra personale.
Aplicatiile pe care le-ati instalat in contul dumneavoastra de Facebook va tin datele personale chiar daca ati sters respectivele aplicatii din contul de Facebook. Acest articol a folosit ca sursa informatii din urmatoarele websiteuri: PCMag.com ArsTehnica.com Pagina speciala dedicata explicarii functionarii cookieurilor Facebook.com Forbes.com Politica de confidentialitate Facebook.com
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (24)